Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
dosad 114 ugovora

Novih pet “medicinara” odlučilo ostati živjeti u županiji

1/9
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
BBŽ za ovu namjenu u 2020. izdvaja 1,5 mil. kn, ističe župan

Potpisano je pet novih ugovora vezanih uz potpore Bjelovarsko-bilogorske županije za zadržavanje i privlačenje liječnika i medicinskog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području županije.

obrtnička škola bjelovar Nakon 35 godina opet će upisivati zidare i tesare, đacima stipendija 3500 kn mjesečno

Naime, BBŽ je kao prva županija u Hrvatskoj uveo trajne mjere potpore za zapošljavanje i ostanak liječnika i medicinskog osoblja. Riječ je o mjerama u sklopu programa „Za najveću vrijednost zdravstvenog sustava – liječnike i medicinsko osoblje“, koji je na prijedlog župana Damira Bajsa usvojila i županijska skupština.

Mjere podrazumijevaju sufinanciranje stambenih kredita, sufinanciranje podstanarstva te stručnog usavršavanja i doškolovanja. Dio liječnika na rad u županijskim zdravstvenim ustanovama odlučuje se upravo zbog  tih mjera.

Župan posjetio imanje Josipa Jukića, korisnika mjere za kreditiranje sjetve “Umjesto u sjetvu, novac možemo uložiti u kupnju nekog stroja”

– Bjelovarsko-bilogorska županija je još prije dvije godine krenula u prvi i zasad jedini javni poziv prema zdravstvenim djelatnicima za potporu za dolazak ili ostanak na području naše županije. Potpisom ovih ugovora dolazimo do 114 ugovora s našim liječnicima i medicinskim osobljem, a jedini uvjet koji imaju jest da rade u našim zdravstvenim ustanovama. Županija će u 2020. izdvojiti 1,5 milijuna kuna za navedene namjene. Prema tome, to je značajni iznos u proračunu, ali mi je među najdražima. To znači da u našim zdravstvenim ustanovama imamo ljude koji rade u zaštiti zdravlja za sve nas. U vrijeme koronavirusa to se pokazalo iznimno bitno, ali zdravstveni sistem je ključan u svako vrijeme. Dokle god sam ja župan, Županija će na ovaj način podupirati naše djelatnike – naglasio je župan Damir Bajs.