Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
projekt za najmlađe

Novo dječje igralište u naselju Dolci dobilo završnu vizuru

Foto: orahovica.hr
Završno opremanje igrališta obišla je gradonačelnica Ana-Marija Petin

U orahovačkom prigradskom naselju Dolci postavljena je oprema na novo dječje igralište. Time su aktivnosti iz gradskog projekta gradnje i opremanja dječjeg igrališta Dolci privedene kraju.

Novi gradski projekt Orahovica uvela e-bicikle, preuzimanje na tri stajališta

Ugovorena vrijednost radova koje je izvela osječka tvrtka Grapa R iznosi 144.558 kuna, dok je vrijednost opreme koju je postavio ugovoreni dobavljač Vojtek oprema iz Belog Manastira 75.137 kuna. Igralište u Dolcima na nekadašnjoj neuređenoj nekretnini ne samo da je pridonijelo novoj vizuri naselja, već je mališanima osiguralo sigurnu igru na atraktivnim igralima, a njihovim roditeljima kutak za odmor i druženje na otvorenom. Igralište je opremljeno s ukupno pet vrsta dječjih igrala, a na dvije lokacije postavljena je klupa s košem za otpatke s ozelenjenim “otokom”. Prostor je u cijelosti ograđen, a do ulaznih vrata vodi pješačka staza s betonskim opločnjacima.

Investicija od 250 tisuća kuna Kultno igralište brojnih orahovačkih sportaša i rekreativaca u novom ruhu

Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin obišla je radove i postavljenu opremu te izrazila zadovoljstvo finalnim izgledom igrališta. Ona je naglasila da je realizacija ovog projekta i načina ulaganja u ruralna područja Orahovice dokaz da se može i treba raditi na izgradnji i obnovi javne infrastrukture i u naseljima, s ciljem ravnomjernog razvoja i poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva. To je, istaknula je, prvi ovakav projekt na području Orahovice financiran iz Programa ruralnog razvoja, ali sigurno ne i posljednji.