Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Novi gradski projekt

Orahovica uvela e-bicikle, preuzimanje na tri stajališta

Foto: Grad Orahovica
Gradonačelnica Ana-Marija Petin i sama je isprobala vožnju na jednom od gradskih električnih bicikala

Šest električnih bicikala vrijednih više od 100 tisuća kuna od početka ovog mjeseca na raspolaganju je Orahovčanima, koji ih mogu iznajmljivati po povoljnim cijenama. Sezonska karta za električne bicikle može se kupiti u Gradskoj upravi za samo 100 kuna, a vrijedit će sve do 15. listopada.

“Sport i srce” Orahovica će postati centar kardiovaskularnog zdravlja

– Ovo je još jedna pogodnost za naše građane, pogotovo tijekom vrućih ljetnih mjeseci kada je bicikl jedno od najpopularnijih prijevoznih sredstava – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin u programu Radio Orahovice.

Ona je pozvala sve građane da iskoriste tu mogućnost te najavila da, u slučaju većeg interesa, postoji mogućnost kupnje dodatnih bicikala. Inače, bicikli se mogu preuzimati i vraćati na bilo kojem od tri izgrađena stajališta za e-bicikle – na Trgu Damira Hornunga u Doljanima, u središtu grada kod hotela Dukat te na izletištu Jezero.

gradonačelnica obišla gradilište Djeca Dolaca napokon će dobiti pravo mjesto za igru i druženje

Podsjetimo, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma lani dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna, kojima su izgrađena tri stajališta za e-bicikle na gradskom području. Vrijednost investicije iznosila je 429 tisuća kuna.

Krajem prošle godine u Orahovicu su stigli i bicikli koji su nabavljeni uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.