Gourmet tjedan Slavonija, Baranja i Srijem sasvim je novi projekt kojim bi se promovirala gastronomska ponuda ovog područja koja je upravo jedan od najvažnijih aduta turističke ponude.
U manifestaciju bi se uključili brojni restorani, a Gourmet tjednom promovirat će se upravo na istoku Hrvatske, a promovirat će se stara i lokalna jela, restorani i njihova ponuda, a svakako i ljudi odgovorni za stvaranje tih jela.
Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema počela je 17. listopada u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj je Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazala kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom, prenosi HrTurizam.
Bila je to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levya i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa Hotela Osijek.
Dan poslije, 18. listopada, pod motom "od polja do stola" na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.
Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema nastavlja se dalje od 19. do 28. listopada u restoranima s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tih dana restoran vinarija Josić, Zimska luka Hotela Osijek, restoran Waldinger, Krčma kod Ruže, Hotel Patria, Hotel Đakovo, restoran Sokak, Kuća Dida Tunje i drugi ponudit će posebne menije po promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 kn. Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske „Večer vina i umjetnosti“ upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu 20. listopada.
Organizator manifestacije je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, suorganizatori su Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije i Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a partneri su EU projekt Gourmet Hrvatska – Ministarstvo gospodarstva/Wyg savjetovanje i partneri, EU Camarg projekt/JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek, Muzej okusa i Metro Cash & Carry Hrvatska.