Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
GAREŠNICA

Novo reciklažno dvorište radi, uklonjeni ‘zeleni otoci’

Foto: Grad Garešnica
Reciklažno dvorište otvoreno je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 7 do 12 sati kako bi se svim građanima omogućilo njegovo korištenje bez obzira na to u kojoj smjeni rade.

Novo reciklažno dvorište u Garešnici, koje je sagrađeno u neposrednoj blizini gradskog središta u Industrijskoj zoni – jug, odmah uz tvrtku Croatia protekt, počelo je s radom.

GAREŠNICA Izglasan proračun za 2021., iznosi 80 milijuna kuna

Istodobno s njegovim otvorenjem gradski Komunalac maknuo je sve „zelene otoke“ koji su bili postavljeni na više lokacija u gradu jer oni već dulje vrijeme nisu ostvarivali svoju svrhu, a to je odvojeno prikupljanje otpada. Posjetili smo novo reciklažno dvorište i na mjestu se uvjerili da ga od prvog dana otvaranja koristi velik broj građana, a potvrdio nam je to i djelatnik Komunalca koji bilježi podatke o korisnicima i o vrstama te količinama otpada kojeg dovoze.

Reciklažno dvorište otvoreno je od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 7 do 12 sati kako bi se svim građanima omogućilo njegovo korištenje bez obzira na to u kojoj smjeni rade. Otpad mogu dovoziti besplatno, a važno je da ga prije dolaska razvrstaju kako bi se izbjegle gužve. Na ulazu su dužni predočiti osobnu iskaznicu, a otpad koji dovezu prije odlaganja će se izvagati i evidentirati. Kad se napune spremnici, otpad se predaje tvrtkama koje su ovlaštene za gospodarenje određenim vrstama otpada. Važno je reći da pravo korištenja reciklažnog dvorišta u Garešnici imaju samo građani s područja Garešnice.