Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Izglasan proračun za 2021., iznosi 80 milijuna kuna

Foto: Grad Garešnica
Znatna sredstva predviđena su za jačanje socijalnog statusa građana

Gradski vijećnici Garešnice izglasali su proračun za 2021. godinu te će iznositi nešto više od 80 milijuna kuna. Prema riječima gradonačelnika Josipa Bilandžije, proračun je usmjeren daljnjem razvoju Garešnice brojnim projektima koji se tiču svih područja života, od gospodarstva do kulture i sporta.

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Usvojen proračun za 2021. od 714 milijuna kn

Znatna sredstva predviđena su za jačanje socijalnog statusa građana tako da se proračun za sljedeću godinu može ocijeniti kao razvojan, poticajan i socijalan. Između ostalog, predviđa velika izdvajanja za razvoj turizma, a čak 11,6 milijuna kuna planirano je za dovršetak projekta „Zeleni vrtovi Poilovlja“ u sklopu kojeg će se završiti preuređenje zgrade starog kina u središtu Garešnice u Centar za posjetitelje.

Proračun Virovitičko-podravske županije najveći dosad, iznosi 666,7 milijuna kuna Gradit će se škole, novo rodilište, ambulante, ali i poticati poduzetnike, poljoprivrednike...

S ciljem poticanja gospodarstva i poduzetništva u gradnju infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Kapelica uložit će se novih 500 tisuća kuna, a u njoj će se sagraditi i agropark vrijedan dva milijuna kuna. U novom proračunu planiran je novac i za projekte usmjerene zapošljavanju marginaliziranih skupina i dugotrajno nezaposlenih osoba. Tako je za projekt „Zaželi“ osigurano 2,4 milijuna kuna, za projekt „Želim znati i raditi“ 471 tisuća kuna te za program javnih radova 120 tisuća kuna. Uz navedene programe, u proračunu se našlo novca i za druge bitne stvari usmjerene podizanju kvalitete života svih stanovnika Garešnice.