Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Usvojen proračun za 2021. od 714 milijuna kn

Foto: pszupanija.hr
Vijećnici su podržali izmjene financijskog plana Županijske uprave za ceste

Unatoč koronavirusu te uz poštivanje svih epidemioloških mjera i higijenskih uvjeta, u Gradskom kazalištu Požega održana je 17. sjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, s 22 točke dnevnog reda. Sjednici je prisustvovalo 29 vijećnika koji su većinom glasova usvojili sve točke dnevnog reda osim točke pod rednim brojem 7. Riječ je o prijedlogu odluke o prihvaćanju odluke Gradskog vijeća Grada Požege o prvokupu nekretnine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, nekadašnje ljekarne.

U Požegi održana završna konferencija projekta “Zajedno do zdravlja” Tomašević: Naša Opća županijska bolnica u Požegi ostat će i dalje najbolja bolnica

Tako su, između ostalog, usvojene izmjene i dopune proračuna županije za 2020. godinu te prijedlog proračuna za 2021. s projekcijama za 2022. i 2023. godinu. Nakon drugog rebalansa, proračun za ovu godinu smanjen je na prihodovnoj strani na 666 milijuna kuna, uz manjak od oko 11,5 milijuna kuna. Novi proračun za 2021. godinu “težak” je 714 milijuna kuna i njegovo je usvajanje osiguralo nastavak bržeg razvoja županije, kojim se išlo prethodnih godina.

UMJESTO DOMJENKA Županija pomogla obiteljima slabijeg imovinskog stanja

Od ostalih točaka, spomenimo kako je većina vijećnika podigla ruke za izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2020. i 2021. godinu, kao i za prijedlog odluke o Županijskoj riznici te prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i nezavisnih vijećnika.