Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Požegi održana završna konferencija projekta “Zajedno do zdravlja”

Tomašević: Naša Opća županijska bolnica u Požegi ostat će i dalje najbolja bolnica

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Projekt je od neprocjenjive vrijednosti za građane koji koriste usluge bolnice, osobito one najmlađe

Opća županijska bolnica Požega održala je online završnu konferenciju projekta “Zajedno do zdravlja”. Riječ je o 34,2 milijuna kuna vrijednom projektu koji se u stopostotnom iznosu financira iz fondova Europske unije i koji je na tragu suvremenih kretanja u bolničkom zdravstvu.

HVALEVRIJEDNA POMOĆ Doniran UZV uređaj za trudnice. Pomoći će u postavljanju točne dijagnoze, ključne za ishod liječenja

Dnevna bolnica pedijatrije

Prema riječima ravnatelja bolnice dr. Željka Glavića, projekt mijenja oblik pružanja zdravstvenih usluga u bolničkom sustavu i omogućava prelazak sa stacionarne na dnevne bolnice. On je naglasio da je ovaj projekt od neobično velike važnosti za razvoj bolnice i od neprocjenjive vrijednosti za građane koji koriste njezine usluge, osobito one najmlađe.

– Broj djece koja će ležati u stacionaru bit će puno manji nego do sada, jer će se velika većina zdravstvenih usluga u bolnici obavljati kroz dnevnu bolnicu pedijatrije. Zahvalni smo i u ime djelatnika kojima će biti ljepše i lakše raditi uz novu opremu, nove uvjete, edukacije. Volio bih naglasiti i posebno dobru suradnju sa Županijskom razvojnom agencijom Panora koja je sudjelovala u ovom projektu ravnopravno s nama – rekao je ravnatelj Glavić.

BOŽIĆNI PAKETI Hvidra darivala učenike s teškoćama

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čestitao je ravnatelju Glaviću na važnom i velikom projektu koji je završen u ovoj godini te s kojim se nastavlja razvoj županijske bolnice na najvišoj razini.

Podrška ministarstva

– Zahvaljujem svim predstavnicima naših ministarstava te svima onima koji su prepoznali ovako velike projekte za razvoj naše županije, također čestitam i Panori kao partneru koja je vodila projekt zajedno s vama i svim suradnicima i timovima koji su sudjelovali. Upravo u vrijeme epidemije koronavirusa koja je nažalost pogodila cijeli svijet u prilici smo prezentirati ovaj predivan prostor i opremu kojom je opremljena naša bolnica kako bi naši građani i korisnici mogli vidjeti što smo zapravo dobili ovim projektom. Naša Opća županijska bolnica u Požegi ostat će i dalje najbolja bolnica u RH – rekao je Tomašević. Ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pomoćnik ministrice Davor Huška rekao je kako ministrica Tramišćak daje punu potporu projektima koji dolaze s područja Slavonije, Baranje i Srijema te da upravo ovakvi projekti jako puno znače za život, opstanak i ostanak stanovnika u ovim krajevima.