Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ASFALTIRANJE U SKLOPU AGLOMERACIJE

Novo ruho dobiva sve više petrinjskih ulica

Ilustracija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Na red za asfaltiranje došla je i ulica Zvonimira Kuhara

Na red za asfaltiranje došla je i ulica Zvonimira Kuhara i nastavak u ulici Jelene Babić.

Ove zime stižu božićnice za umirovljenike Od 100 do 300 kuna za 3800 Petrinjaca

– Ukupno je 325 metara ili 1300 kvadratnih metara asfalta. Nastavljamo asfaltiranje i u Šimončićevoj i Šulekovoj i dalje redom u ovom kvartu. Između dva i tri kilometra cesta u idućih tjedan do dva završit ćemo i asfaltirati. Paralelno se radi na svim cestama koje su u završnoj fazi – rekao je Miodrag Čavić, direktor Privrede Petrinja.

– Mogu reći da ćemo bez obzira na vrijeme, prilike i neprilike, nastojati ovaj kvart urediti kako treba po samom projektu. Po ljudima koje ovdje susrećem, vidim da su zadovoljni. Cilj je da korak po korak idemo svaki dan sve više i da Petrinja bude asfaltirana. Danas mogu reći da smo napravili 80 posto posla iz Aglomeracije. To je golem posao – istaknuo je gradonačelnik Darinko Dumbović dodavši kako je na gradilištima Aglomeracije u Petrinji trenutačno angažirano 125 ljudi.

VELIKO GRADILIŠTE Nove staze i kolnici u Gradu Đakovu i naseljima

– Najviše me veseli što će uskoro ići Sisačka ulica gdje moramo odraditi onaj dio koji je na Hrvatskim cestama. Hrvatske ceste su nam u tom projektu partneri, oni nam pomažu da stisnemo izvođače, to vrijedi i za Županijske ceste i Ulicu Gromova. Želim da se svi skupa senzibiliziramo i da svatko preuzme svoju zonu odgovornosti i da potjeramo na svom gradilištu. Imam informaciju da će Ministarstvo graditeljstva u ovoj godini sigurno izdati građevinsku dozvolu za pročistač koji je od kapitalnog interesa – zaključio je gradonačelnik.