Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ove zime stižu božićnice za umirovljenike

Od 100 do 300 kuna za 3800 Petrinjaca

Foto: Grad Petrinja
Za božićnice će biti izdvojeno iz gradskog proračuna oko 600.000 kuna

Na konferenciji za medije u Maloj vijećnici petrinjske gradske uprave najavljeno je kako će Grad Petrinja ove godine za gotovo četiri tisuće petrinjskih umirovljenika osigurati božićnice, za što će izdvojiti oko 600.000 kuna. Zlata Jajčinović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti pojasnila je koliku božićnicu umirovljenici mogu očekivati, s obzirom na visinu njihovih mirovina.

SAVJETOVALIŠTE ZA DJECU, ADOLESCENTE I OBITELJ Studenti socijalnog rada na praksi u Petrinji

Poziv umirovljenicima

– Kako je gradonačelnik donio odluku da će u ovoj teškoj COVID godini podijeliti i božićnice, analizom podataka koje smo dobili od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, donesena je odluka da će se za mirovine do 1000 kuna, za gotovo 500 umirovljenika, isplaćivati božićnica u iznosu od 300 kuna. Za umirovljenike koji primaju mirovinu od 1000 do 2000 kuna bit će isplaćeno 200 kuna božićnice, a za umirovljenike koji imaju mirovine od 2000 do 3000 kuna bit će isplaćeno 100 kuna božićnice – pojasnila je Jajčinović.

Dodaje kako će ovom odlukom biti obuhvaćeno 3800 umirovljenika, od ukupno 6000 umirovljenika na području Petrinje.

– U ovom trenutku upravni odjel će pokrenuti proceduru pripreme dokumentacije i svega onoga što je potrebno za isplatu božićnica, a svi će umirovljenici putem medija biti pozvani i znat će točno što trebaju donijeti i kada trebaju doći kod nas, na koji način ćemo im isplaćivati božićnice – rekla je Jajčinović.

BESPLATNE EDUKACIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE O odabiru proizvodnje, financiranju OPG-a...

– Mislim da nikada, ali baš nikada u ovim teškim situacijama, ne bi trebalo zapostaviti i zaboraviti neke ciljane skupine u društvu koje su zanemarene, koje su zapostavljene kroz dugi niz godina, tu su i naši umirovljenici.

Detalji iza 25. studenog

Svake godine postavljamo si pitanje što ćemo napraviti više za njih. Odlučio sam da na ovom rebalansu i sa svim sredstvima koje ćemo imati u prosincu, osigurali smo sredstva, oko 600 tisuća kuna, koje ćemo dati umirovljenicima – kazao je gradonačelnik Darinko Dumbović, pojašnjavajući zbog čega je donio ovakvu odluku.

Umirovljenici će sve detalje oko isplate božićnice znati iza 25. studenoga.