Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela

Novo vozilo za prijevoz djece s teškoćama u razvoju

Kombi vozilo za djecu s teškoćama u Kaštelima
Foto: Grad Kaštela
Grad je i do sada pomagao rad GDCK Kaštela, a za nabavku ovog kompletno opremljenog vozila iz proračuna smo izdvojili oko 150 tisuća kuna. Nadamo se da će ovim novim kombijem biti zadovoljni i djeca i njihovi roditelji koji će ga koristiti - kazao je gradonačelnik Ivanović

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela bogatije je za još jedno kombi vozilo, kojim će se obavljati prijevoz djece s teškoćama u razvoju. Ključeve novog kombija ravnatelju Crvenog križa Petru Boljatu, simbolično je uručio Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

- Do prije nekoliko godina Grad je u svrhu prijevoza djece s teškoćama u razvoju imao ugovor s jednim privatnikom, no kako su troškovi bili poprilično veliki zaključili smo da ovu djelatnost radimo u suradnji s Crvenim križem i to se pokazalo kao dobar potez. Grad je i do sada pomagao rad GDCK Kaštela, a za nabavku ovog kompletno opremljenog vozila iz proračuna smo izdvojili oko 150 tisuća kuna. Nadamo se da će ovim novim kombijem biti zadovoljni i djeca i njihovi roditelji koji će ga koristiti - kazao je gradonačelnik Ivanović, priopćili su iz gradske uprave.

Osim Grada Kaštela, koji je jedan od najvećih donatora u ovom projektu, u akciju kupovine kombija uključio se i Cemex-Hrvatska s 50 tisuća kuna, Zračna luka Split, dok je preostali iznos do 350 tisuća kuna kolika je vrijednost vozila, Crveni križ financirao vlastitim sredstvima. Zahvaljujući svim donatorima ravnatelj GDCK Petar Boljat kazao je kako će se kombijem voziti djeca do škole u Split i natrag, njih oko 75.

- Određeni broj djece vozimo i u centar Mir, kao i djecu s posebnim potrebama u kaštelanske osmoljetke. Ovaj novi kombi u potpunosti je prilagođen djeci invalidima i svima će biti olakšana organizacija prijevoza, kako nama, tako i korisnicima - kazao je ravnatelj GDCK Kaštela, Petar Boljat.

Tomislav Đonlić Razgovor sa županijskim pročelnikom za prosvjetu Tomislavom Đonlićem Županija neće ugasiti nijednu školu dok je u njoj barem jedan učenik!