Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 85 pregleda
Tradicija se nastavlja

Novogodišnje kupanje: očekuje se rušenje rekorda od 22 kupača i jednog psa

Plaža Banj
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Najhrabriji će u more ulaziti uz zvukove glazbe iz 'Labuđeg jezera' koju će uživo izvoditi Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso

JK Val i ove godine, uz podršku Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice, poziva Šibenčane i njihove goste na tradicionalno, šesto po redu novogodišnje kupanje. Mjesto susreta je plaža Banj, 1. siječanj 2018.. Samo kupanje očekuje se točno u podne.

Organizatori očekuju da se ove godine konačno sruši rekord od 22 kupača i jednog psa, koji svake godine ne može odoljeti a da ne skoči u more. Kupačima su pripremljeni i rekviziti iznenađenja, koji su obilježili prošlogodišnju svjetsku turističku sezonu.

Kupači će u more ulaziti uz zvukove glazbe iz "Labuđeg jezera" P.I. Čajkovskog, koju će uživo izvoditi Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso. Novogodišnje kupanje u Šibeniku ove je godine posvećeno turističkom uspjehu grada Šibenika, s nadom da će iduća sezona biti još i bolja.

- Ovom akcijom JK Val želi pridonijeti razvoju društvenog života i promociji grada. Želimo Šibenik predstaviti svijetu onakvim kakav on i jest: grad na moru, grad srednjovjekovne baštine, grad kulture, grad sporta i grad turizma - izjavio je Zoran Lučić Luca, autor projekta Novogodišnjeg kupanja, priopćili su iz Grada Šibenika.