Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Novogradiški Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

1/3
Foto: bpz.hr
Ova donacija mali je, ali važan korak u smjeru razvoja zdravstva i poboljšanja medicinske skrbi za naše građane, poručio je Marušić

Svečana primopredaja novog sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Dr. Andrija Štampar, koje će pridonijeti kvalitetnijem prijevozu pacijenata, ali i olakšati rad zaposlenika, održana je prošlog tjedna u Novoj Gradiški.

Vozilo vrijedno 583.532,50 kuna osigurano je temeljem javne nabave iz decentraliziranih sredstava Brodsko-posavske županije, a isporučila ga je tvrtka Remix iz Osijeka. Drugo je to sanitetsko vozilo koje je Brodsko-posavska županija kupila za potrebe Doma zdravlja u Novoj Gradiški.

Stalno u pripravnosti

Vozilo je opremljeno najmodernijom medicinskom i logističkom opremom, kako nalaže struka.

Županija je time nastavila politiku unapređenja i pružanja kvalitetne zdravstvene usluge svim svojim stanovnicima.

Ravnatelj Doma zdravlja Marijan Šapina zahvalio je Županiji na donaciji te dodao kako će im vozilo puno značiti s obzirom na to da svaki dan prevoze jako puno pacijenata, kako na lokalnim relacijama tako i za Zagreb, Osijek, Pulu, Split i kamo god je to potrebno. On je naglasio kako su neka od njihovih postojećih vozila prešla i po 700 tisuća kilometara i nisu više spremna za takva putovanja.

– Prošle godine kupili smo jedno vozilo i ono je do sada već prešlo 200 tisuća kilometara. Ovo novo vozilo bit će stalno u pripravnosti, koristit ćemo ga za hitne slučajeve. Svi smo sretni što smo ga dobili. Nadam se da ćemo se vidjeti ponovno, s novim vozilima, ne samo ovakvim sanitetskim nego i manjim, za palijativnu skrb koja je kod nas nedavno pokrenuta te je u funkciji i građani su zadovoljni njezinim radom – rekao je Šapina.

Iz Županije poručuju kako je nabava novog vozila tek mali segment onoga što provode u području razvoja zdravstvenog sektora, od energetskih obnova, rekonstrukcije i dogradnje pojedinih odjela bolnica i domova zdravlja do nabave suvremene opreme, kako bi medicinska skrb bila dostupnija i kvalitetnija za sve stanovnike.

Brojni projekti u zdravstvu

Ključeve novog vozila ravnatelju Šapini uručio je brodsko-posavski župan dr. sc. Danijel Marušić, koji je podsjetio da je ugovor o javnoj nabavi sklopljen u listopadu prošle godine. Vozilo je stiglo vrlo brzo, s obzirom na to da je zbog stanja u autoindustriji jako teško doći do takvih vozila.

Marušić je naglasio kako se na tome neće stati te da već postoje novi planovi, ne samo za opremanje već i za rješavanje imovinsko pravnih odnosa i drugih potreba Doma zdravlja.

– Nastavljamo u smjeru onoga gdje smatram da čak i prednjačimo u odnosu na druge hrvatske županije. Velika sredstva, projekte i aktivnosti usmjeravamo u razvoj zdravstva i poboljšanje medicinske skrbi za sve naše stanovnike, pa i šire. Primopredaja novog sanitetskog vozila za potrebe novogradiškog Doma zdravlja mali je, ali važan iskorak u tom smjeru – poručio je župan.

15.927 eura Brodsko-posavska županija raspisala dva javna natječaja za financiranje projekata udruga GRAD POMAŽE Bolnici donacija od 167.865 kuna Brodsko-posavska županija Podržali centre kompetencija Medicinske i Tehničke škole