Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
15.927 eura

Brodsko-posavska županija raspisala dva javna natječaja za financiranje projekata udruga

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Prijaviti se mogu programi vezane uz poticanje i unapređenje gospodarstva, razvoj i pružanje usluga, organizaciju i promociju manifestacija (kongresa, konferencija, znanstveno-stručnih savjetovanja) te za unapređenje turizma

Brodsko-posavska županija raspisala je javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva za 2023. godinu.

Prijaviti se mogu programi vezane uz poticanje i unapređenje gospodarstva, razvoj i pružanje usluga, organizaciju i promociju manifestacija (kongresa, konferencija, znanstveno-stručnih savjetovanja) te za unapređenje turizma.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 9291 euro, a najviši iznos koji se može odobriti za financiranje pojedinog programa je 2655 eura. Projekti se iz proračuna Brodsko-posavske županije mogu financirati u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova, a ako to nije slučaj, udruga je dužna osigurati preostali iznos.

Rok za podnošenje prijedloga je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 15. studenog.

Županija je objavila i javni natječaj za financiranje projekata udruga iz područja razvoja i promoviranja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, odnosno IKT sektora. Udruge mogu prijaviti projekte vezane uz jačanje IKT sektora umrežavanjem s lokalnim i regionalnim dionicima, vođenje virtualnog inkubatora, edukaciju i usavršavanje vještina u području primjene IKT-a za različite ciljane skupine (učenici, mladi, nezaposleni, zaposleni), organiziranje rada zajednice računalnih programera i IKT djelatnika te za provedbu edukativnih aktivnosti.

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 6636 eura, a rok za podnošenje prijedloga je 30 dana od dana objave natječaja. 

STAMBENO PITANJE Velik interes građana za kupnju POS-ovih stanova u Karlovcu Pomoć u učenju Predstavljen kartohod u OŠ Antuna Augustinčića Obnova ulica Kneza Domagoja i Baltazara Adama Krčelića Odobrena sanacija prometnica oštećenih u potresu