Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Obnova ulica Kneza Domagoja i Baltazara Adama Krčelića

Odobrena sanacija prometnica oštećenih u potresu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Na prometnicama su vidljiva uzdužna i poprečna puknuća te mrežaste pukotine kao posljedica ulegnuća kolnika, a sanacijom će se prometnice obnoviti kako bi se spriječilo daljnje propadanje kolničke konstrukcije te infrastruktura vratila u ispravno radno stanje na razinu prije potresa.

U sklopu poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu na području Zagrebačke županije, Gradu Zaprešiću odobrena su sredstva za sanaciju ulica Kneza Domagoja i Baltazara Adama Krčelića.

Nakon serije potresa na području Zagreba i Zagrebačke županije u ožujku 2020. godine nastala su, kažu u Gradu, oštećenja u navedenim dvjema ulicama, a pregledom ovlaštenog inženjera utvrđeno je da je kolna konstrukcija oštećena, čime je onemogućeno adekvatno otjecanje oborinskih voda. Na prometnicama su vidljiva uzdužna i poprečna puknuća te mrežaste pukotine kao posljedica ulegnuća kolnika, a sanacijom će se prometnice obnoviti kako bi se spriječilo daljnje propadanje kolničke konstrukcije te infrastruktura vratila u ispravno radno stanje na razinu prije potresa.

Ukupna vrijednost sanacije iznosi 408.122,64 eura, iz Fonda solidarnosti Europske unije Gradu Zaprešiću dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 284.756,79 eura, a ostatak će se podmiriti iz gradskog proračuna. U tijeku je, napominju u Gradu Zaprešiću, izrada projektne dokumentacije, a radovi su planirani u proljeće.

VRIJEDNO 2,5 milijuna eura Počinje rekonstrukcija Društvenog doma u Jablanovcu SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Završena cjelovita obnova Srednje škole Viktorovac u Sisku SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Uz obnovu prioritet je i gospodarska revitalizacija