Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Završena cjelovita obnova Srednje škole Viktorovac u Sisku

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Gotovo 500.000 eura uloženo je u sanaciju šteta od potresa u najvećoj srednjoj školi u SMŽ-u

Završena je cjelovita obnova Srednje škole Viktorovac.

– Obnovili smo i Srednju školu Viktorovac. To je najveća srednja škola u Sisačko-moslavačkoj županiji, pohađa je oko 500 učenika, a zapošljava 65 djelatnika. U 2021. godini obnovili smo sjeverozapadni dio škole, u vrijednosti od 185.000 eura, i tako omogućili učenicima da neometano pohađaju nastavu. U prosincu lani obnovili smo i drugi dio Srednje škole Viktorovac, u kojem se nalaze sportska dvorana, kabineti, multifunkcionalna dvorana, knjižnica s galerijom i sanitarni čvorovi. Vrlo smo zadovoljni što smo omogućili učenicima neometano pohađanje nastave na početku drugog polugodišta. Vrijednost ovih radova u drugoj fazi je 292.000 eura – rekao je prilikom obilaska škole župan Ivan Celjak.

Ravnateljica Srednje škole Viktorovac Koraljka Porić vrlo je zadovoljna i provedbom i rezultatima ove obnove.

– Obnova nam znači jako puno, u prvom redu što je prepoznata potreba i što smo mi u nekoliko mjeseci doista počeli s normalnim radom, a važno je i što ovo nisu samo kozmetički radovi, nego je zgrada sad veća. Sigurnost boravka u ovoj školi također je znatno veća, a u lijepom prostoru svakako je i ugodnije raditi – rekla je ravnateljica Porić.

Obnova Srednje škole Viktorovac dio je opće obnove školskih objekata u vlasništvu SMŽ-a na području grada Siska, a u županiji ističu kako je župan Celjak kao jedan od prioriteta svog mandata zacrtao upravo vraćanje školskih objekata svrsi što će omogućiti zadržavanje učenika i njihovih obitelji u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Uz obnovu prioritet je i gospodarska revitalizacija Za crkvu sv. Nikole i kapelu Svetog Duha osigurano je više od dva milijuna eura Novcem EU obnovit će se jaskanska crkva sv. Nikole i kapela Svetog Duha Radovi na bolnici Sisak Završetkom radova zdravstvene usluge bit će na višoj razini Radovi na zgradi Stare i Nove interne Opće bolnice u Sisku, pedijatrije