Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
poslodavac grad

Novska: 15 zaposlenih na javnim radovima

1/2
Foto: Večernji list
Oni će raditi na komunalnim poslovima u gradskoj upravi, Novokomu, Dječjem vrtiću „Radost“ i  Pučkom otvorenom učilištu Novska

Petnaest Novljanki i Novljana dobilo je, putem javnih radova, posao u narednih šest mjeseci, a poslodavac će im biti Grad Novska uz sufinanciranje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić OB 'Dr. Ivo Pedišić' Novska donirala 200 tisuća kuna za MR uređaj

Kako je riječ o dugotrajno nezaposlenim osobama svima njima ovih će šest mjeseci značiti mnogo za popunjavanje svog kućnog budžeta. 

- Mjere javnih radova su rad na određeno vrijeme, no primanja koju će konačno ponovno dobivati pomoći će kućnom standardu i njihovim obiteljima  - rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić prilikom potpisivanja ugovora s kandidatima koji su odabrani temeljem javnog natječaja.

šetnica sadnice i drvoredi Novska dobiva još jednu šetnicu

Oni će raditi na komunalnim poslovima u gradskoj upravi, Novokomu, Dječjem vrtiću „Radost“ i  Pučkom otvorenom učilištu Novska.

Prema zadnjim podacima u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ispostave Novska, za područje Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, u ožujku 2019. godine, evidentirane su 1119 nezaposlene osobe od kojeg broja je 733 nezaposlene žene ili 65,5 posto.

Poduzetnički inkubator u Novskoj Poduzetnički inkubator PISMO Novska postaje regionalno središte industrije video igara