Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poduzetnički inkubator PISMO

Novska postaje regionalno središte industrije video igara

Poduzetnički inkubator u Novskoj
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Inkubator će biti smješten u dvije zgrade u središtu Novske i imat će mjesta za 16 start up-ova iz područja industrije video igara

Za dvije godine Novska će postati regionalno središte industrije video igara zahvaljujući specijaliziranom Poduzetničkom inkubatoru „PISMO“ koji će biti smješten u tome gradu. Predstavljanju je nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Potpisan ugovor za Masterplan razvoja prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji Sisačko - moslavačka županija Velike investicije: do kraja 2019. bit će gotov Masterplan prometnog razvoja

"Poduzetnički inkubator je jako važno mjesto jer se tu stvaraju novi poduzetnici i nova radna mjesta. Ovo je još važnije jer je riječ o jednoj novoj vrsti poduzetništva omogućenoj razvojem informatičkih tehnologija", rekla je Martina Dalić.

Za ovaj projekt Sisačko-moslavačke županije, Razvojne agencije SIMORA i Grada Novske odobreno je 25 milijuna bespovratnih kuna iz europskih fondova. Inkubator će biti smješten u dvije zgrade u središtu Novske i imat će mjesta za 16 start up-ova iz područja industrije video igara. No, lokalna zajednica puno očekuje i od popratnih stvari.

"U vrtićima uvodimo učenje engleskog jezika uz pomoć aplikacija, dok će se sve dalje razvijati i u osnovnim te srednjim školama. Uvodimo i novo srednjoškolsko zanimanje tehničara za gaming industriju", istaknuo je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Presica u Sisačko-moslavačkoj županiji Veliko gradilište Gradnja projekata 'teških' 220 milijuna kuna iz EU fondova

Što se poduzetničkog inkubatora tiče, start up tvrtke će dobiti 155.000 kuna razvoj svojih ideja i projekata iz područja video igara, a bit će im na raspolaganju i sva potrebna tehnologija među kojima je i studio za snimanje pokreta koji ne postoji nigdje u Hrvatskoj, pa ni u bližoj regiji. 

Na predstavljanju Poduzetnikog inkubatora održano je i natjecanje u eSportu, praćeno kostimiranim likovima iz video igara.

mine Bolji nadzor i pristup državnoj granici Razminirano područje u Dvoru uz granicu s BiH