Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sisačko - moslavačka županija

Velike investicije: do kraja 2019. bit će gotov Masterplan prometnog razvoja

Potpisan ugovor za Masterplan razvoja prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji
1/6
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
'Ima nekoliko nedovršenih dionica autocesta u Hrvatskoj, a Sisak-Zagreb je jedna od njih. HAC je zadužen, radimo na restrukturiranju i pokušavamo, u dogovoru s međunarodnim kreditnim institucijama, kreditno dogovoriti završetak tih dionica', rekao je ministar Butković

Do kraja 2019. godine bit će gotov Masterplan prometnog razvoja Sisačko – moslavačke županije.

"To je strateški dokument koji će predvidjeti na koji način treba razvijati i održavati prometnice u županiji. Obuhvatit će i sve probleme te definirati prioritete koje treba rješavati. Izrađeni Masterplan bit će osnova za daljnji razvoj i planiranje prometnih projekata usmjerenih na unaprjeđenje infrastrukture, poboljšanje povezanosti, povećanje dostupnosti i sigurnosti", rekao je župan Ivo Žinić prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu Masterplana. 

Presica u Sisačko-moslavačkoj županiji Veliko gradilište Gradnja projekata 'teških' 220 milijuna kuna iz EU fondova

Riječ je o petom ugovoru vezanom uz izradu masterplanova prometnog razvoja hrvatskih županija.

"Ovime se slaže mozaik koji će utvrditi prometni sustav u županijama i predložiti mjere kako promet učiniti učinkovitijim", istaknuo je ministar  mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Najavio je i Butković kako ove godine ide natječaj za gradnju novog Odranskog mosta u Sisku sa spojnom cestom do rotora Staro Praćno, kao 1. faza spojne ceste s autocestom Sisak-Zagreb za koju je najavio kako je stav ministarstva da ona bude dovršena u formi autoceste, a ne brze ceste kao spominjane opcije. 

"Ima nekoliko nedovršenih dionica autocesta u Hrvatskoj, a Sisak-Zagreb je jedna od njih. HAC je zadužen, radimo na restrukturiranju i pokušavamo, u dogovoru s međunarodnim kreditnim institucijama, kreditno dogovoriti završetak tih dionica", napomenuo je ministar Butković.

mine Bolji nadzor i pristup državnoj granici Razminirano područje u Dvoru uz granicu s BiH

Spomenuo je i kako će sisački Auto promet moći dobiti 20-ak novih autobusa za gradski prijevoz, financiranih s 85 posto iz europskih fondova.

Zajedno s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obišli su i radove na obnovi sisačkog Mosta Gromova gdje bi radovi trebali biti završeni u svibnju. 

"Na području županije asfaltiramo i državnu cestu D 36 na dionici Vratečko-Orleković, krenut će ove godine obnova ceste Jasenovac-Drenov Bok, a radimo i na projektiranju izmještanja državne ceste na dionici Vatrogasna-Petrinjska cesta, koja je značajna za Sisak jer sa sobom vuče i novi most preko Kupe", dodao je Škorić.

Ugovor o izgradnji paviljona za sisačku bolnicu nema više šetanja po odjelima Potpisan ugovor od 106 milijuna kuna za gradnju središnjeg paviljona bolnice