Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
OB 'Dr. Ivo Pedišić'

Novska donirala 200 tisuća kuna za MR uređaj

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
- Želimo pomoći nabaviti MR uređaj kako Novljani više ne bi morali ići u Zagreb, Slavonski Brod i Požegu - rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Grad Novska donirao je 200.000 kuna za nabavu uređaja za magnetnu rezonancu u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić". Tako se pridružio nekim drugim gradovima i općinama s područja županije koji su također donirali novac za ovaj uređaj.

HEP-ova donacija sisačkoj bolnici Opća bolnica 'Dr. Ivo Pedišić' HEP donirao milijun kuna za nabavu magnetske rezonance u Sisku

- Želimo pomoći nabaviti MR uređaj kako Novljani više ne bi morali ići u Zagreb, Slavonski Brod i Požegu nego da u svojoj županijskoj bolnici imaju mogućnost ovakve pretrage - rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Sisačka je bolnica jedna od rijetkih županijskih bolnica bez uređaja za magnetnu rezonancu. Prema Ministarstvu zdravstva sisačka bolnica na taj uređaj još mora čekati.

- MR uređaj je danas vrlo važan i neophodan kod nekih dijagnoza i postupaka liječenja. Stoga smo pokrenuli akciju skupljanja novca, obzirom da šest milijuna kuna, koliko uređaj košta, ne može ni županija sama osigurati. Ministar je Kujundžić je obećao dati polovicu - rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Istakao je da su već blizu osiguravanja te potrebne polovice novca za uređaj pa očekuju uskoro i raspisivanje natječaja za njegovu nabavu.

Nenad Kudelić, ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić, ravnatelj OB-a Varaždin U dvije godine ostali bez 27 liječnika, neke djelatnosti rade smanjenim tempom rodilište Pronatalitetne mjere Povećali naknade za novorođenčad, za treće i svako iduće dijete 10.000 kuna Hrvatska Kostajnica Teritorijalna raspodjela Da bi izvadili građevinsku dozvolu, do nadležnog ureda moraju putovati 19 sati