Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganje u budućnost

Novska daje stipendije za 151 učenika

1/2
Foto: Večernji list
Do kraja ovog mjeseca, najavljeno je, bit će potpisani i ugovori o stipendiranju sa studentima

Već nekoliko godina zaredom Grad Novska dodjeljuje učeničke i studentske stipendije kao potporu i ulaganje u obrazovanje. Za školsku i akademsku godinu 2019./2020. dodijelit će se 192 stipendije od kojih je 151 učenička te 41 stipendija za studente.

Diplome za izradu videoigara u Novskoj Sisačko-moslavačka županija središte je gaming industrije u RH Diplome drugoj generaciji polaznika edukacije za izradu videoigara u Novskoj

- Stipendija za učenike koji se školuju izvan područja Grada Novske iznosi 320 kuna mjesečno, a učenicima osiguravamo i stipendije za lokalni prijevoz u visini 145 do 160 kuna. Ulaganja za učenike i studente te potpore poduzetnicima početnicima su mjere koje su dale najbolje rezultate i koje ćemo sigurno odobravati i narednih godina - rekao je na potpisivanju ugovora za stipendije s roditeljima učenika gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Planirana sredstva za stipendije u proračunu za period 2019./2020. su 1,4 milijuna kuna. Do kraja ovog mjeseca, najavljeno je, bit će potpisani i ugovori o stipendiranju sa studentima.