Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radi se na rješenju

Nužno proširenje Dječjeg vrtića

Foto: Grad Kutina
Najveći je problem u jaslicama, koje su trenutačno popunjene i preko pedagoškog standarda, a liste čekanja su velike

Grad Kutina morat će osigurati dodatan prostor za proširenje Dječjeg vrtića, čulo se to na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kutine. Kako je rečeno, proširenje kapaciteta nužno je neovisno o tome što se planira gradnja novog dječjeg vrtića jer za to još nema izvora financiranja, iako postoji projektna i građevinska dozvola pa se i sama gradnja ne može tako skoro očekivati.

Projekt vrijedan 8,3 milijuna kuna Počela gradnja vrtića u Gudovcu, bit će mjesta za 52 djece, donaciju dobila i škola

Unatoč proširenju jasličke skupine otvaranjem prostora u OŠ Vladimira Vidrića, potrebe za jaslicama sve su veće, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

– Glavni problem nije u redovnoj starijoj skupini, nego u jaslicama koje su potpuno popunjene i preko pedagoškog standarda. Sada imamo 15 djece na popisu koja će navršiti godinu dana, a imaju maksimalan broj bodova što znači da su im oba roditelja zaposlena i to se mora hitno riješiti. Na tome radimo i mislim da ćemo naći rješenje da smjestimo djecu u jaslice. To neće biti odmah jer treba prostor adekvatno pripremiti, kupiti inventar, dobiti certifikate, zaposliti odgojiteljice, ali na tome se mora početi raditi – rekao je Babić.

ISPUNJENO OBEĆANJE Realizirana akcija PAX ET BONUM, vukovarskim vrtića donirano 195.000 kuna