Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 753 pregleda
Koprivničko-križevačka županija

O Domovinskom ratu slušalo 2125 učenika

Učenike su jako zanimala predavanja o Domovinskom ratu
1/4
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Projekt se intenzivno provodio od početka listopada do kraja studenoga, a u njemu su u tri mobilna tima predavača sudjelovali vojno-policijski predavači, njih ukupno 15, koji su održali 66 nastavnih sati

U prostorijama UDVDR RH Podružnice Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak u vezi projekta “Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko- križevačke županije” kojem su prisustvovali voditelj projekta dr. sc. Đuro Škvorc i predsjednik Podružnice Siniša Pavlović, u nazočnosti koordinatora timova za križevački dio Županije Bože Lazara, đurđevački dio Županije Damira Vukovića i koprivnički dio Županije Darka Kerešu, kao i potpredsjednika udruge Mirka Hanžekovića.

događanja u vukovaru za vrijeme domovinskog rata Branitelj snimio film o 269 dana i 7000 ljudi u srbijanskim logorima

Na sastanku je istaknuto kako je Podružnica šestu školsku godinu zaredom vrlo uspješno provela planirani projekt i kako je jedina veteranska udruga na području Županije s pisanom dopusnicom Ministarstva znanosti i obrazovanja za rad sa školskom djecom u svim školama na području Županije. U školskoj godini 2018./2019. predavanja o ulozi Županije i naših ratnih postrojbi odslušalo je ukupno 2125 učenika iz 109 odjeljenja osnovnih, srednjih škola, gimnazija te koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Projekt se intenzivno provodio od početka listopada do kraja studenoga, a u njemu su u tri mobilna tima predavača sudjelovali vojno-policijski predavači, njih ukupno 15, koji su održali 66 nastavnih sati. Projektni tim izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s prosvjetnim djelatnicima i ravnateljima koji su prepoznali važnost projekta. Na kraju je zaključeno kako Podružnica s ovim hvalevrijednim projektom udruga nastavlja i sljedeće školske godine, uz financijsku potporu Županije, s obzirom na velik interes učenika i škola za tematiku sudjelovanja postrojbi s područja Županije u Domovinskom ratu.

Bjelovarski srednjoškolci PROJEKT “ZNAJUĆI PROŠLOST U SIGURNIJU BUDUĆNOST” Za pobjedu na testu o Domovinskom ratu nagrada put u Vukovar