Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obilježena 163. godišnjica rođenja dr. Rudolfa Steinera

S veleposlanikom Indije o ulaganjima indijskih investitora u Međimurje

storyeditor/2024-03-01/MZ_B.jpg
Foto: Međimurska županija PROGRAMU posvećenom 163. obljetnici rođenja utemeljitelja biodinamike nazočio je i veleposlanik Indije u RH

Župan Matija Posavec sastao se u Palači turizma u Čakovcu s veleposlanikom Indije u RH Rajem Kumarom Srivastavom, koji je nazočio programu posvećenom 163. obljetnici rođenja utemeljitelja biodinamike i antropozofa dr. Rudolfa Steinera.

Razgovaralo se o mogućnosti suradnje. Veleposlaniku je, kako je izvijestila Županija, predstavljen gospodarski i turistički potencijal Međimurja, a razgovaralo se i o potencijalnim ulaganjima indijskih investitora u Međimurju na području proizvodnje sigurne hrane te farmacije.

– Indija kao jedna od najmnogoljudnijih zemalja svijeta ima nesaglediv potencijal kada je riječ o suradnji i investiranju, a s druge strane je Međimurje, razvijena europska regija koja teži upravo povezivanju u svojoj strategiji razvoja. Naš Centar dr. Rudolfa Steinera s veleposlanstvom Indije u Republici Hrvatskoj već je razvio suradnju. Poveznice pronalaze i u temeljima ayurvede te njezinim dodirnim točkama s biodinamičkom proizvodnjom hrane po Steineru, koju godinama uspješno promovira naš Centar, čuvajući Steinerovo nasljeđe – rekao je župan. Veleposlanik Raj Kumar Srivastava složio se da ima prostora za gospodarsku suradnju, posebno jer u Hrvatskoj raste broj indijskih investitora. Iskazao je veliki interes za proširenje suradnje s Centrom dr. Rudolfa Steinera te nasljeđe tog europskog velikana antropozofije i biodinamike. Razgledao je i postav Etnomuzeja Međimurje malo, koji mu je prezentirao direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, a upoznao se i s daljnjim projektima Međimurske županije vezanima uz promoviranje baštine te obnovu objekata u Centru znanja, kao jednom od oglednih primjera revitalizacije u Hrvatskoj. Sudjelovao je na središnjem dijelu programa u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, gdje je održao predavanje o Indiji kao kolijevci civilizacije.

– Naša suradnja je s veleposlanikom je intenzivna i drago nam je što smo ga mogli ugostiti na našem programu. Proslavu 163. obljetnice Steinerova rođenja te 100 godina biodinamike izložbom svojih radova uveličali su nam i učenici Graditeljske škole Čakovec, smjera dizajna keramike, s kojima godinama njegujemo iznimnu suradnju – rekla je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec. 

storyeditor/2024-02-29/Bilaver_3.jpg "Šokačka magistrala" Ilok – Lipovac izvela bi Ilok iz prometne izoliranosti Jedan od značajnijih projekata cesta je s četiri traka Županja – Vinkovci storyeditor/2024-03-01/a_uskrs_turnir_foto_anita_zeko.jpg Humanitarna gesta Uskrsni turnir održat će se 14. ožujka u Virovitici storyeditor/2024-03-01/20230223120855_IMG_8357.jpg Županija preuzela predmete državne imovine Dobroslavić: Još jedan korak u decentralizaciji Hrvatske