Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s ulaganjima u zdravstvenu skrb

OB Dubrovnik 500.000 kuna za angažman gostujućih liječnika

Opća bolnica Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Različitim projektima i poticajima ove godine Županija je u zdravstvo već uložila 27,5 milijuna kuna

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s ulaganjima u zdravstvenu skrb, osobito pomažući rad Opće bolnice Dubrovnik. Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, potpisali su Ugovor o sufinanciranju angažmana gostujućih liječnika u Općoj bolnici Dubrovnik za 2020. godinu u vrijednosti 500.000 kuna, a sve u cilju osiguranja dostupnosti liječničkih usluga svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije.

U Slavonskom Brodu u rad pušten uređaj za brzo testiranje na koronavirus Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Novi uređaj ubrzat će postupak testiranja na koronavirus i povećati kapacitet uzorkovanja

Kako je istaknuto prilikom potpisivanja ugovora, uslijed nedostatka medicinskog kadra angažman gostujućih liječnika je od velike važnosti za dubrovačku bolnicu, posebice za organizaciju dežurne službe.

Ovo je još jedan u nizu načina na koji Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u zdravstvo na jugu Hrvatske koje je sada, kao i drugdje na svijetu, opterećenije više nego ikada do sada.

Oprema i uređaji

Kroz različite projekte i poticaje ove godine Županija je u zdravstvo već uložila preko 27,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, u 2020. godini Dubrovačko-neretvanska županija je za Opću bolnicu Dubrovnik kao jednu od najvažnijih ustanova u borbi s pandemijom COVID-19, izdvojila sredstva u vrijednosti od 1,5 milijuna kuna utrošenih za zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva, plaće za prekovremeni rad, te osiguranje potrebnih medicinskih uređaja.

ODRŽANA 12. SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA ŽUPANIJSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE Preporučeno osnivanje četiri klastera turističkih zajednica

U lipnju ove godine potpisani su ugovori o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije kojim je Općoj bolnici Dubrovnik dodijeljeno 480 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike zaposlene u bolnici.

Također, Županija je financirala nabavu najsuvremenijih medicinskih uređaja kojima je opremljena bolnica. Riječ je o ultrazvučnom uređaju za radiologiju opće namjene te modernom digitalnom rendgenskom uređaju u vrijednosti 2,5 milijuna kuna koji su ranije isporučeni bolnici.

Ukupno 8,2 milijuna kuna

Općoj bolnici Dubrovnik u 2020. godini za tekuće i investicijsko održavanje i investicijsko ulaganje decentraliziranim sredstvima do kraja godine bit će isplaćeno 8,2 milijuna kuna.