Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Obilježen 35. rođendan Doma za starije osobe Sisak

1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija Zbog nedostatka protuotrova za ljude, ljubimci su u još lošijoj poziciji.
Sisački je dom rođendan dočekao obnovljen i uređen, s proširenim kapacitetom i provedenim velikim ulaganjima u kvalitetniji smještaj najstarijih sugrađana

Obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije počelo je svečanim programom proslave 35. rođendana Doma za starije osobe Sisak. Korisnici i zaposlenici Doma su uz tamburaše, modnu reviju u vlastitoj izvedbi i koncert Đanija Stipaničeva proslavili tu vrijednu obljetnicu.

Potpuna obnova

– 35 godina Doma za starije osobe Sisak zaista je značajna obljetnica svima nama, ovom gradu i našoj županiji. Sisačko-moslavačka županija je jedinstvena županija u državi koja osobito skrbi o starijim osobama. Ni u jednoj županiji ne grade se domovi i proširuju smještajni kapaciteti kao u Sisačko-moslavačkoj županiji, na čemu zahvaljujemo Županiji i inicijativi župana Ivana Celjaka – izjavila je ravnateljica Ružica Čakširan.

Dom za starije osobe Sisak 35. rođendan dočekao je obnovljen i uređen, s proširenim kapacitetom i provedenim velikim ulaganjima u kvalitetniji smještaj najstarijih sugrađana.

– Čestitam vam od srca 35. rođendan i želim vam da ga svi zajedno radosno proslavimo uz bogat program koji ste za nas pripremili. Želim vam da svaki dan budete ovako radosni kao danas – čestitao je korisnicima župan Ivan Celjak.

Na inicijativu Sisačko-moslavačke županije pokrenuti su radovi radi obnove Doma za starije osobe Sisak te su u ožujku 2023. godine završeni. Radove u ukupnoj vrijednosti višoj od 1,3 milijuna eura financirao je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, što je bio prvi ozbiljniji zahvat obnove od otvorenja tog doma prije 35 godina.

Sisačko-moslavačka županija iz vlastitog je proračuna financirala proširenje kuhinje, čime su stvoreni uvjeti za pripremu većeg broja obroka, što je nužno budući da Sisačko-moslavačka županija povećava smještajne kapacitete za starije osobe.

S većom i proširenom kuhinjom povećan je i broj pripremljenih obroka koji se dostavljaju kao dio izvaninstitucionalne skrbi u sklopu programa Pomoć u kući.

Kapacitet popunjen

Vrijednost radova na proširenju kuhinje iznosi nešto manje od 75.000 eura, a krajem prošle godine nabavljeni su i uređaji kojima je opremljena nova i proširena kuhinja. Dom za starije osobe Sisak odvojio se od sustava grijanja Športsko-rekreacijskog centra Sisak te sada ima vlastitu kotlovnicu za grijanje. Radovi ugradnje nove kotlovnice vrijedni više od 80.000 eura također su financirani iz županijskog proračuna.

Kapacitet Doma u Sisku je 240 korisnika i u potpunosti je popunjen. Inače, u posljednje dvije godine Sisačko-moslavačka županija pokrenula je niz projekata kojima će povećati smještajne kapacitete za oko tisuću novih mjesta za korisnike domova za starije osobe. 

BESPOVRATNA SREDSTVA Za 20 turističkih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji 160.000 eura storyeditor/2024-05-26/smz_b_slager_dom_zdravlja_dvor.jpg Županija je nabavila i novu opremu Otvorena je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Dvoru Izložba vina sisačko-moslavačka županija Održan Festival vina – MoslaVina Kutina 2024.