Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Županija je nabavila i novu opremu

Otvorena je obnovljena zgrada Doma zdravlja u Dvoru

storyeditor/2024-05-26/smz_b_slager_dom_zdravlja_dvor.jpg
Dom zdravlja u Dvoru

Otvorena je obnovljena zgrada Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Dvoru. Radove cjelovite obnove zgrade, u vrijednosti 1,2 milijuna eura, provela je Sisačko-moslavačka županija.

– S obzirom na to da je obnova obuhvatila ojačanje konstrukcije objekta, izvedbu novih podova, stropova i zidova, ugradnju nove unutarnje i vanjske stolarije, krovišta i energetski učinkovite vanjske ovojnice, možemo reći da imamo gotovo novu zgradu Doma zdravlja – izjavio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak dodavši da je županija za obnovljenu zgradu Doma zdravlja u Dvoru nabavila i novu opremu.

Osim dijela zgrade koji je korišten za potrebe Doma zdravlja, obnovljen je i dio zgrade koji je do sada bio nekorišten.

U zgradi Doma zdravlja u Dvoru djeluju dvije ordinacije obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne medicine i medicinsko-biokemijski laboratorij. Sisačko-moslavačka županija osigurala je i dolazak ginekologa, a stanovnicima je dostupna i zdravstvena njega u kući te patronažna djelatnost.

Županija je do sada obnovila i uredila zgrade domova zdravlja u Sisku, Glini, Žažini, Jabukovcu, Kratečkom, Galdovu, Topolovcu i Dvoru, pri kraju su radovi obnove na zgradama u Sisak-Capragu i Sunji, a u Petrinji se gradi nova zgrada Doma zdravlja.

– Kao osnivač zdravstvenih ustanova nastojimo osigurati što kvalitetniju infrastrukturu i opremu, kako bismo imali još bolju zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike županije neovisno o tome u kojem kraju žive – zaključio je Celjak.

Dodana igrališta za tenis te veliki i mali nogomet Otvoreno novouređeno igralište Gimnazije Sisak Izložba vina sisačko-moslavačka županija Održan Festival vina – MoslaVina Kutina 2024. storyeditor/2024-05-19/IMG-20240517-WA0041.jpg Festival je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ Oko 300 mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Petrinji