Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dodana igrališta za tenis te veliki i mali nogomet

Otvoreno novouređeno igralište Gimnazije Sisak

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL 23.05.2024., Sisak - Svecano otvorenje obnovljenog vanjskog sportskog igralista Gimnazije Sisak. Vanjsko sportsko igraliste za kosarku, rukomet, nogomet, odbojku, badminton i tenis obnovljeno je u sklopu cjelovite obnove zgrade Gimnazije Sisak, a vrijednost radova obnove igralista iznosila je 79.852,50 EUR s PDV-om. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Košarkaškom i odbojkaškom utakmicom sisačkih gimnazijalki i gimnazijalaca službeno je otvoreno vanjsko sportsko igralište Gimnazije Sisak. Na novoj podlozi nastupile su i učenice Strukovne škole Sisak te Cheerleading klub Iskrice iz Lipovljana čije su se članice predstavile atraktivnim koreografijama od kojih je jedna s kojom su nastupile na državnom natjecanju.

Igralište je obnovila Sisačko-moslavačka županija u sklopu cjelovite obnove školske zgrade Gimnazije Sisak, a vrijednost je radova oko 80 tisuća eura.

– Nakon završetka cjelovite obnove zgrade Gimnazije Sisak i uređenja zadnje etaže, danas smo otvorili i multifunkcionalno igralište na kojem se može igrati nogomet, rukomet, košarka, odbojka, tenis i badminton. Osim gimnazijalaca, ovo će igralište moći koristiti i svi građani koji vole vrijeme provoditi uz sport – rekao je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

Ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić istaknuo je da obnovljeno igralište puno znači za 307 učenika ove škole koji nakon obnove zgrade nastavu pohađaju u jednoj smjeni. Novost je označeno igralište za tenis te veliki i mali nogomet.

– Ono što do sada nismo imali, a sada imamo, označeno je igralište za veliki i mali nogomet. Novost su i tri terena za tenis. Igralište koje je u samom središtu grada Siska koristit će ne samo naši učenici, nego i učenici ostalih škola, ali i svi naši građani i rekreativci – rekao je ravnatelj Dujmić.

Izložba vina sisačko-moslavačka županija Održan Festival vina – MoslaVina Kutina 2024. storyeditor/2024-05-19/IMG-20240517-WA0041.jpg Festival je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ Oko 300 mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Petrinji storyeditor/2024-05-19/smz_a_slager_kuce__1_.jpg Umirovljenička naselja gradit će se i u Kutini i Popovači Sagrađeno 35 kuća u Županijskom naselju Zelenjak u Sisku