Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Festival je organizirala Zajednica sportskih udruga i saveza SMŽ

Oko 300 mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Petrinji

storyeditor/2024-05-19/IMG-20240517-WA0041.jpg
1/4
Foto: SMŽ FESTIVAL je održan pod motom "I ja ću biti olimpijac"

Nogometno igralište Gradskog nogometnog kluba Mladost u Petrinji bilo je središte sportskog duha i veselja. 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije okupio je u Petrinji gotovo 300 mališana iz 7 dječjih vrtića s područja cijele županije.

Prije početka natjecanja sva vrtićka djeca sa svojim su odgojiteljicama sudjelovala u svečanom mimohodu. Nakon podizanja olimpijske zastave i paljenja olimpijskog plamena, 20. Olimpijski festival dječjih vrtića otvorio je župan Ivan Celjak, koji je svim vrtićancima zahvalio na trudu koji su uložili u pripremu natjecanja, ali i na širenju pozitivnog sportskog duha.

– Danas je vaš dan i vaša Olimpijada. Znam da ste naporno trenirali i pripremali se za ovaj dan. Svi vi koji ste ovdje ste pobjednici. Danas je najvažnije druženje i prijateljstvo, ali i da upoznate nove prijatelje – rekao je župan Celjak.

FESTIVAL je održan pod motom "I ja ću biti olimpijac"
Foto: SMŽ FESTIVAL je održan pod motom "I ja ću biti olimpijac"

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića sudjelovali su predškolci iz Dječjeg vrtića Kutina, Dječjeg vrtića Radost Novska, Dječjeg vrtića Petrinjčica Petrinja, Dječjeg vrtića Popovača, Dječjeg vrtića Iskrica Lipovljani te Dječjeg vrtića Sisak Novi i Dječjeg vrtića Sisak Stari iz Siska. Djeca su se natjecala u malom nogometu, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u dalj, trčanju na 50 metara i štafeti 4x25 metara, a svi su na kraju dobili medalje za sudjelovanje. Ovo lijepo druženje vrtićanaca iz cijele županije, koje su navijanjem s tribina podržali roditelji, bake, djedovi i prijatelji, organizirala je Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora.

Olimpijski festival dječjih vrtića, koji je održan pod motom "I ja ću biti olimpijac", njeguje vrijednosti olimpizma kod najmlađih, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair-play ozračju. 

storyeditor/2024-05-17/zZ_kornjace.jpg Najmanja i najlakša kornjača teška je svega 15 grama, a najteža 2,56 kilograma Invazivne kornjače udomljene u zagrebačkom zoološkom vrtu storyeditor/2024-05-17/Zona_posebnog_prometnog.jpg Ograničavanje prometa oko područja svjetskog dobra za nedomicilna vozila Dubrovnik prvi u Hrvatskoj ograničava promet oko povijesne jezgre storyeditor/2024-05-17/bjelovar_b_fasade_fo.jpg Nastavlja se sufinanciranje sanacije i obnove pročelja i krovova Za obnovu zastarjelih fasada Grad osigurao 300 tisuća eura