Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
KOMEMORACIJA KOD SPOMENIKA SMRTNO STRADALIM BRANITELJIMA

Obilježen spomendan rujanskog ratnog pothvata

1/2
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijenac kod spomenika na Baldekinu

U povodu obilježavanja 29. obljetnice, u Šibeniku je održana središnja svečanost spomendana rujanskog ratnog pothvata. Izaslanstvo Šibensko-kninske županije na čelu sa županom Goranom Paukom položilo je vijenac kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj.

PROJEKT UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA Laptopi djeci branitelja

Vijenac je položilo i izaslanstvo grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, izaslanstvo grada Knina, izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva političkih stranaka – izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Komemoracija, uz prigodni program, održana je kod spomenika smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.

– Obilježavanju obljetnice nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je, uz predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položio zajednički vijenac, a počast poginulim hrvatskim braniteljima odalo je i izaslanstvo Hrvatske vojske i mornarice, Policijske uprave Šibensko-kninske te građani. Molitvu odrješenja za hrvatske vitezove koji su za Domovinu položili život predvodio je don Darko Poljak, koji je ujedno blagoslovio i spomen-križ postavljen uz spomenik smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata. Radio Šibenik 22. rujna 1991. godine točno u podne izvijestio je da je oslobođen Šibenski most. Sutradan, 23. rujna 1991. godine, u 11 sati i 27 minuta označen je prestanak zračne opasnosti – izvijestili su iz Šibensko-Kninske županije.