Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Akcija za pomoć ujedinila Hrvatsku

Obitelj Korman opet ima svoj dom

1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Kuću ukupne površine 170 kvadrata, vrijednu 736 tisuća kuna, izgradio im je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Tvrtke i poduzetnici odazvali su se pozivu da pomognu u opremanju s uređajima i namještajem

Završeno je opremanje novoizgrađene kuće sedmeročlane obitelji Korman iz Nove Ljeskovice kod Požege, koja je u stravičnom požaru u siječnju ove godine ostala bez krova nad glavom. Kuća im je izgorjela do temelja, ostalo im je samo ono što su imali na sebi, pa su mjesecima stanovali u kući njihove bake. Ipak, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, Kormanima je podignut i opremljen novi dom.

Okrugli stol Predstavljene 34 mjere fiskalne decentralizacije

Pomoć je pristizala iz svih krajeva, čak i iz inozemstva. Kuću ukupne površine 170 kvadrata, vrijednu 736 tisuća kuna, izgradio im je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Tvrtke i poduzetnici odazvali su se pozivu da pomognu u opremanju s uređajima i namještajem.

U povodu završetka akcije, Kormane je obišao zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović s načelnikom općine Čaglin Daliborom Bardačem te predstavnikom tvrtke Arriva kao jednog od većih donatora, Sašom Ilićem.

- Županija se uključila kao operativac, provodila  javnu nabavu i sve organizirala, a posao će završiti ako bude još nešto nedostajalo. Nitko nam u Hrvatskoj ne može prigovoriti da nemamo osjećaja za probleme onih koji su u potrebi - rekao je Jakopović.