Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Županija isplaćuje jednokratnu pomoć za koju je osigurala više od 300.000 kuna

Obiteljima s četvero i više djece županija daje od 500 do 3000 kuna – prijave u tijeku

Dubrovačkoneretvanska županija poziva ostale roditelje koji su korisnici dječjeg doplatka za četvero i više djece da im se jave kako bi ostvarili pravo na obiteljsku potporu koju dodjeljuje županija
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Obrazac koji je potrebno ispuniti dostupan je na web-stranici Dubrovačko-neretvanske županije ili se može preuzeti  u pisarnici Županije, na adresi Gundulićeva poljana 1, Dubrovnik.

Dubrovačko-neretvanska županija započela je s isplatom jednokratne financijske potpore za obitelji s četvero i više djece, koje primaju dječji doplatak.

od 10. srpnja do 25. kolovoza Dubrovačke ljetne igre 71. put

Dopis obiteljima

U tu svrhu u proračunu Županije osigurano je 300 tisuća kuna. Iznos je potpore koja se odobrava od 500 do najviše 3000 kuna, u ovisnosti o broju djece u kućanstvu kao i o tome je li obitelj korisnik neke druge mjere pomoćikoju joj dodjeljuje općina ili grad u kojem živi. Kako bi im olakšali proces prijavljivanja, županijski Upravni odjela za društvene djelatnosti uputio je na adrese 207 obitelji temeljem županijske baze podataka onih koji su prethodnih godina ostvarili pravo na financijsku potporu, dopis s obrascem i popisom dokumentacije koju je potrebno dostaviti.

Ovim putem Dubrovačko-neretvanska županija poziva ostale roditelje koji su korisnici dječjeg doplatka za četvero i više djece da im se jave kako bi ostvarili pravo na obiteljsku potporu koju dodjeljuje Dubrovačko-neretvanska županija.Obrazac koji je potrebno ispuniti dostupan je na web-stranici Dubrovačko-neretvanske županije ili se može preuzeti  u pisarnici Županije, na adresi Gundulićeva poljana 1, Dubrovnik.

Kamo poslati dokumentaciju

Uz ispunjeni i potpisani obrazac potrebno je priložiti i preslik kartice tekućeg računa roditelja, korisnika dječjeg doplatka, preslik osobne iskaznice roditelja, korisnika dječjeg doplatka te preslik rješenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o pravu na dječji doplatak za četvero i više djece.

Finale Hrvatske juniorske boćarske lige Mladi boćari iz Jadranova pobijedili reprezentaciju Dubrovačke županije

Navedenu dokumentaciju treba poslati poštom na adresu: Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik ili je treba dostaviti u elektronskom obliku na e-mail adresu: drustvene.djelatnosti@ dnz.hr. Rok za prijavu je do 22. kolovoza 2020. godine. Za sve nejasnoće i dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti Dubrovačko–neretvanskoj županiji, Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na broj telefona 020/351-406 ili e-mail adresu drustvene.djelatnosti@ dnz.hr.