Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
od 10. srpnja do 25. kolovoza

Dubrovačke ljetne igre 71. put

Foto: Grad Dubrovnik
Zbog aktualnih mjera, otvorenje se neće upriličiti na tradicionalnom mjestu ispred Crkve sv. Vlaha, nego u Portu na Peskariji, a zastava Libertas podignut će se na tvrđavi sv. Ivan

Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza no u smanjenom formatu zbog trenutačnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i svijetu te financijskih posljedica pandemije, priopćili su iz gradske uprave.

Započeli radovi vrijedni 28 milijuna kuna Vodovoda Dubrovnik Orašac će za dvije godine dobiti novi sustav vodoopskrbe i odvodnje

U 47 dana trajanja, Igre će vjernoj publici predstaviti gotovo 50 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, najavili su ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, intendantica Dora Ruždjak Podolski i pomoćnik za dramski program Saša Božić u palači Sponza, dok su podršku festivalu iskazali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je "kako se vremenom treba akomodavat".

- Dubrovačke ljetne igre idu ukorak s vremenom, ali i epidemiološkim uvjetima. Na ovogodišnjim Ljetnim igrama svatko će pronaći nešto za sebe. Disali smo kao jedno, nadam se da će tako biti i u budućnosti - rekao je gradonačelnik Franković.

Ovogodišnje Igre bit će posebne i po mjestu otvorenja. Naime, zbog aktualnih mjera, otvorenje se neće upriličiti na tradicionalnom mjestu ispred Crkve sv. Vlaha, nego u Portu na Peskariji, a zastava Libertas podignut će se na tvrđavi sv. Ivan.

Ulica kardinala Stepinaca Jedna od najzapuštenijih ulica u Dubrovniku zasjala u novom ruhu

- S jedne strane to je mana jer nije tradicionalno, a s druge je vrlina jer ćemo poslati drugačiju sliku s otvaranja u širu javnost. Negromant dolazi u Grad i budi građane i događa se negromancija. I Festival je otvoren – kazala je redateljica ceremonije otvorenja Marina Pejnović.

Budžet 71. Dubrovačkih ljetnih igara manji je za 60 posto od uobičajenog te će iznosit 6,5 milijuna kuna.

Programsku brošuru 71. Igara možete preuzeti ovdje.