Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Započeli radovi vrijedni 28 milijuna kuna Vodovoda Dubrovnik

Orašac će za dvije godine dobiti novi sustav vodoopskrbe i odvodnje

Foto: Grad Dubrovnik
Riječ je o gradnji 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te više od 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a sagradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac

Radovi na gradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca, vrijedni 28 milijuna kuna, započeli su prije dvadesetak dana te su iskopani kanali, a počelo je i postavljanje mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač. Riječ je o dugoočekivanoj investiciji Vodovoda Dubrovnik.

projekt modernizacije Kazalište Marina Držića dobilo još 150.000 kn za rasvjetu

Usluga će biti bolja i veća

Riječ je o gradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te više od 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a sagradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, koji je obišao radove zajedno s predsjednikom uprave Vodovoda Lukšom Matušićem, članom uprave Vickom Begovićem i predsjednikom Mjesnog odbora Orašac Srđanom Margaretićem, podsjetio je da su ovakvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave te naglasio da mu je drago što se intenzivno započelo s gradnjom kanalizacijske mreže.

– Prije mjesec dana započela je gradnja u Staroj Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se znatna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života jer kanalizacijska je mreža jako, jako bitna, a pogotovo na ovim područjima. Kad biste građane pitali što žele, uvijek bi rekli “izgradite nam kanalizaciju” – rekao je gradonačelnik Franković.

Sedam uređaja na stupu Orlando otkriven, monitoring se nastavlja

Dodao je da će, s obzirom na to da je riječ o turističkom naselju, radovi sigurno u jednom dijelu smetati stanovnicima, ali i da će to trajati kratko, a nakon toga će kvaliteta života i kvaliteta pružene usluge biti neizmjerno bolja i veća.

Za 90 kućanstava

Ujedno je zahvalio Hrvatskim vodama koje prate Vodovod u ovoj investiciji naglasivši da sami ne bi mogli iznijeti tako znatan financijski teret.

– Ovim radovima Orašac će dobiti dodanu vrijednost i u turističkom, ali i ljudskom smislu – rekao je predsjednik uprave Vodovoda Lukša Matušić dodavši kako očekuje da će cjelokupni radovi završiti za dvije godine.

za osobe s invaliditetom Na dubrovačkim se plažama postavljaju novi lifteri

Dovršetkom ove, za Vodovod iznimno bitne investicije omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.