Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
projekt modernizacije

Kazalište Marina Držića dobilo još 150.000 kn za rasvjetu

Foto: Grad Dubrovnik
U kazalište se nije ulagalo više od 30 godina, a modernizacija će znatno unaprijediti kvalitetu produkcije

Ugovor o dodjeli bespovratnih 150.000 kuna Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu projekta Modernizacije rasvjetnog parka Kazališta Marina Držića ravnatelju Paolu Tišljariću uručila je državna tajnica nadležnog ministarstva Nikolina Klaić.

Sedam uređaja na stupu Orlando otkriven, monitoring se nastavlja

Projektom se nastavlja modernizacija kazališta u tehničkom, energetskom i produkcijskom smislu započeta u 2019. Ukupna vrijednost druge faze je 247 tisuća kuna.

– Grad Dubrovnik u mandatu gradonačelnika Mate Frankovića znatno je povećao aplikaciju na natječaje, kako europskih tako i nacionalnih sredstava. Grad je iznimno uspješan u povlačenju i europskih i nacionalnih sredstava – izjavila je ovom prilikom Nikolina Klaić te čestitala gradonačelniku, gradskoj upravi i ravnatelju na realizaciji vrijednog projekta.

– Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava poboljšat će se uvjeti rada u kazalištu, ali istovremeno i uvjeti predstava u budućnosti. Iskoristio bih priliku još jednom pohvaliti i zahvaliti našem ravnatelju kazališta koji radi odličan posao jer sve je više predstava i ljudi su se vratili u teatar, što je važno. Brojni problemi koji su postojali sada su iza nas, sjajno radi svoj posao što, vjerujem, cijene i naši sugrađani – istaknuo je gradonačelnik Franković.

Nova škola Opremljena kuhinja OŠ Montovjerna

Paolo Tišljarić naglasio je da se u kazalište nije ulagalo više od 30 godina, a modernizacija će znatno unaprijediti kvalitetu produkcije. Između ostalog, doprinijet će i energetskoj učinkovitosti.