Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
DO 24. PROSINCA PODNOSE SE PRIGOVORI

Objavljena lista za dodjelu županijskih stipendija

Foto: Zagrebačka županija
Na natječaj je pristiglo 410 pojedinačnih prijava, a prema odluci župana dodijelit će se 45 stipendija za učenike i 30 stipendija za studente

Zagrebačka županija objavila je na svojim web-stranicama Prijedlog liste za dodjelu županijskih stipendija za školsku godinu 2020./2021, a svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na listu, i to do četvrtka, 24. prosinca.

ŽUPANIJA NAJAVLJUJE: Do kraja 2020. još 9,7 mil. kn potpore

Na natječaj koji je bio otvoren od 16. listopada do 3. studenog 2020. godine pristiglo je 410 pojedinačnih prijava. Prema odluci župana o raspisivanju natječaja dodijelit će se 45 stipendija za učenike i 30 stipendija za studente. Od ukupno 45 stipendija za učenike, njih 20 dodijelit će se učenicima prema kriteriju izvrsnosti, a među njima do tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Stipendije će biti podijeljene i prema socijalnom kriteriju, njih 25, od čega je deset stipendija za deficitarna zanimanja. Što se tiče studentskih stipendija, od ukupno 30 njih 15 dodijelit će se studentima prema kriteriju izvrsnosti (od čega tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera), a isto toliko i studentima prema socijalnom kriteriju.

– Prigovor se dostavlja isključivo u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s napomenom „Prigovor na Privremenu listu za dodjelu stipendija Zagrebačke županije – poručili su iz tamošnje uprave.