Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Primorsko-goranska županija

Objekt Istra Thalassotherapie Crikvenica spreman za prihvat COVID-19 pozitivnih s blagim simptomima

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Objekt Istra ima 66 kreveta i fizički je odvojen od ostalog dijela objekata Thalassotherapie, naglasila je Malatestinić

Objekt Istra Thalassotherapie Crikvenica spreman je za prihvat osoba zaraženih koronavirusom koji su bez ili s blagim simptomima, čime se rasterećuje kapacitete KBC-a Rijeka, a ujedno tim osobama pružamo bolje uvjete gdje će dočekati svoje ozdravljenje, rekao je župan Komadina.

Vrijedna pošiljka Zdravstvenim ustanovama u županiji dopremljene značajne količine zaštitne opreme

Najavio je da organizirano preseljenje takvih pacijenata počinje sutra te se zahvalio svim djelatnicima Thalassotherapie na iskazanoj solidarnosti ali i angažmanu oko pripreme i prenamjene dijela njihovih prostora za smještaj COVID-19 pacijenata, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić dodala je da je tijekom vikenda obavljena i edukacija osoblja koje će skrbiti o ovim pacijentima po svim zadanim protokolima postupanja.

- Objekt Istra ima 66 kreveta i fizički je odvojen od ostalog dijela objekata Thalassotherapie - naglasila je Malatestinić i pojasnila da je izuzetno važno da osobe pozitivne na COVID-19 sve dok ne ozdrave budu pod medicinskim i kontroliranim nadzorom jer se tako može kontrolirati i epidemiološku situaciju .

Primorsko-goranska županija Robert Maršanić novi ravnatelj Županijske uprave za ceste

Župan Komadina istaknuo je da nema evidentiranih osoba zaraženih koronavirusom na otocima Lošinju i Rabu kao niti na cijelom području Gorskog kotara, te pohvalio domaće OPG-ove koji su se i u ovoj situaciji zabrane kretanje uspjeli organizirati i naći put do svojih kupaca. Dodao je kako vjeruje da će se na tržnicama ako se osiguraju potrebni zaštitni uvjeti uskoro također moći kupovati.