Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
VIROVITICA

Obljetnica 81. gardijske bojne: Počast odao i general Ante Gotovina

1/12
Foto: Virovitičko-podravska županija
Velika obljetnica započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, na Gradskom groblju

Prije 25 godina osnovana je 81. gardijska bojna – jedna od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske koja je dala izuzetan doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske.

Hrvatska kopnena vojska Gardijska oklopno-mehanizirana brigada ustrojena prije 12 godina

Tim povodom Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” organizira svečanost obilježavanja ove velike obljetnice. Velika obljetnica započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, na Gradskom groblju u Virovitici, prenosi Virovitičko-podravska županija.

Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položilo je izaslanstvo predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović predvođeno generalom Antom Gotovinom

Počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odali su i Udruga udovica i roditelja poginulih branitelja grada Virovitice, izaslanici predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, general Ante Gotovina i ostali dužnosnici.

spomen obilježje Znate li što simbolizira tenk na ulazu u Čavoglave