Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Sjećanje na papučku tragediju ne blijedi

Obljetnica pogibije hrvatskih vitezova

Papuk
Foto: pozega.hr
Unatoč godinama što prolaze, oni su u našim sjećanjima sve više simbol najvrednijeg što je utkano u temelje hrvatske državnosti – poručeno je sa skupa

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i prigodnim programom obilježena je tužna 28. obljetnica pogibije 11 hrvatskih branitelja na nekadašnjoj papučkoj bazi.

Sudionici su se prisjetili jednog od najtragičnijih dana Domovinskog rata, kada su živote u neprijateljskoj zasjedi izgubili hrvatski vitezovi Davor Dragić, Jozo Koutni, Tade Nikić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomo Perić, Tomislav Pranjković, Tomislav Vužić-Mohenski, Vinko Tomašević, Ivica Zlomislić i Anđelko Tule.

Novac iz EU Gradit će se nove poučne staze na Papuku

Njima u čast i ove je godine održana svečanost na mjestu njihove pogibije.

– Unatoč godinama što prolaze, oni su u našim sjećanjima sve više simbol najvrednijeg što je utkano u temelje hrvatske državnosti – poručeno je sa skupa.

Uz spomen obilježje vijence su položili roditelji i udovice poginulih branitelja, izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, izaslanici predsjednice, predsjednika Vlade, predsjednika Sabora, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga te brojna druga izaslanstva, među kojima i ono Grada Požege predvođeno gradonačelnikom Darkom 
Puljašićem.