Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPAN MARUŠIĆ NA OBILJEŽAVANJU

Obljetnica stradanja osam sibinjskih seljaka

Foto: bpz.hr
Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, ispred crkve sv. Ivana Krstitelja u Sibinju te kod spomenika sibinjskim žrtvama položeni su vijenci i zapaljene svijeće

U Sibinju je svečanim programom obilježen Dan općine i 86. obljetnica sibinjskih žrtava. U središnjem dijelu programa kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred Crkve sv. Ivana Krstitelja u Sibinju te kod spomenika sibinjskim žrtvama položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijenac je u ime Brodsko-posavske županije položio župan Danijel Marušić, a u ime općine Sibinj načelnik Josip Pavić i predsjednik općinskog vijeća Krunoslav Eraković.

NASTAVLJEN PROJEKT “SLAVONIKA 5.1” Edukacijama i opremanjem osnažit će 12 strukovnih škola u Slavoniji

U crkvi sv. Ivana Krstitelja služena je sveta misa zadušnica.

U sklopu obilježavanja, u organizaciji Općine Sibinj i nekoliko sportskih udruga održan je i sedmi memorijalni polumaraton “Putevima sibinjskih žrtava” koji se održava u trajni spomen na seljake iz odvoračkih sela koje su 1935. godine mučki ubili predstavnici ondašnjeg režima. Podsjetimo, u događajima povijesno poznatim pod nazivom “Buna seljaka brodskog Posavlja” tada su jugoslavenski žandari ubili osam seljaka s područja današnje općine Sibinj.

Potpisan ugovor o sufinanciranju programa PUMA u 2021. godini U 15 godina čak 2500 polaznika

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dionicu dugu 21,7 km istrčalo je 17 trkača za nešto manje od tri sata. Na taj način oni su odali počast prvim žrtvama koje su u novije doba pale za hrvatsku domovinu.