Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpisan ugovor za prometne radove u Sisačko-moslavačkoj županiji

Obnavlja se dionica Mala Ludina – Kompator – Mustafina Klada

Foto: SMŽ
To će mnogo značiti lokalnom stanovništvu, budući da postojeća cesta ima dosta pukotina, a povezuje čak tri županije i opterećena je svakodnevnim prometom automobila, kamiona i školskih autobusa

Potpisan je ugovor između Županijske uprave za ceste (ŽUC) Sisačko-moslavačke županije i Općine Velika Ludina o zajedničkom financiranju radova na cestovnoj infrastrukturi na području  općine. Riječ je o radovima izvanrednog održavanja kolničkog zastora vrlo važne županijske ceste Ž3130 na području Velike Ludine. Ugovor su potpisali načelnik Dražen Pavlović i ravnatelj ŽUC-a Stipo Šapina, a uz župana Ivana Celjaka nazočna je bila Marijana Petir, saborska zastupnica koja je s ovog područja i koja je pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture inicirala uključivanje i Ministarstva, kako bi se zajedničkim financiranjem dionica ceste obnovila.

– Obnavlja se dionica Mala Ludina – Kompator – Mustafina Klada. Vrijednost radova, kojima je obuhvaćeno 9100 metara ceste, iznosi 10 milijuna kuna, od čega Velika Ludina daje dva milijuna kuna, ŽUC dva milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a šest milijuna kuna su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – rekao je Šapina.

Istaknuto je da će za ovdašnje stanovništvo ovo puno značiti budući da postojeća cesta ima  dosta pukotina, a povezuje  čak tri županije i opterećena je svakodnevnim prometom automobila, kamiona i školskih autobusa.

– A sigurnost djece, mještana i ostalih putnika je od iznimne važnosti – dodao je župan Celjak.

Očekivani početak radova je srpanj, a završetak travanj 2023. godine.