Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Zgrada sagrađena 1873. godine

Obnavlja se glavna pozornica varaždinskog HNK-a

1/6
Foto: Grad Varaždin
Završetak radova očekuje se krajem srpnja, a potom će glavna pozornica varaždinskog kazališta biti spremna za izvođenje svih vrsta dramskih i glazbeno-plesnih predstava u novoj kazališnoj sezoni

Prvi put u 147 godina od gradnje Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu obnavlja se njegova glavna pozornica, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja srpnja. Obnovu pozornice financiraju Ministarstvo kulture s 400.000 kuna i Grad Varaždin s 450.000 kuna, a radove je obišao gradonačelnik Ivan Čehok, koji je podsjetio je da je u njegovu mandatu 2009. obnovljen središnji varaždinski gradski trg.

Gradonačelnik u obilasku Radovi u Gojancu bliže se kraju

- Korzo je na neki način dnevna soba Varaždina. Pozornica kazališta je isto kao da rekonstruirate Korzo. To je mjesto na kojem su se održavale sve proslave, tužne i vesele svečanosti ovoga grada, sav društveni život jest na pozornici kazališta - rekao je Čehok.

U zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, sagrađenoj 1873. godine, prije dvije godine rekonstruirana je Velika koncertna dvorana te je potom ugrađen lift, a rekonstrukcijom pozornice dobit će se još tri reda u gledalištu, osam dodatnih mjesta za glazbenike u prostoru za orkestar te će se pozornica moći automatski dizati.

Intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević napomenula je da se svojim prilozima u obnovu uključuje i niz obitelji i gospodarstvenika iz Varaždina i županije, ali i iz Međimurja, te se prikuplja novac za kupnju novih "dasaka koje život znače". Prema projektu, one će biti od sibirskog bora.

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Varaždina izdao je ukupno 115 građevinskih dozvola Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo U Varaždinu se sve više gradi - sve veći broj građevinskih dozvola

Završetak radova očekuje se krajem srpnja, a potom će glavna pozornica varaždinskog kazališta biti spremna za izvođenje svih vrsta dramskih i glazbeno-plesnih predstava u novoj kazališnoj sezoni.