Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Obnavlja se kapa tornja i križa garešničke župne crkve

Foto: GAREŠNICA
Obnova Crkve samo je jedan od projekata koji se provode u Garešnici

Nakon uređenja unutrašnjosti garešničke župne crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije u tijeku je obnova kape tornja i križa crkve. Radovi su dugotrajni, vrlo su zahtjevni i temeljiti.

ZA PROJEKTE FINANCIRANE EU FONDOVIMA Gradovima i općinama 22,3 milijuna bespovratnih kuna

Kada budu dovršeni i obnovljena će crkva doprinijeti novom, ljepšem izgledu Garešnice. Osim ovog važnog projekta, u Garešnici su se nanizale razne obnove koje će po završetku uljepšati svakodnevnicu svojih građana. Tako se ovih dana radi na obnovi ili gradnji nekoliko zgrada u najužem gradskom središtu. Obnova zgrade starog kina privodi se kraju, a do obnove je došlo u sklopu najvećeg gradskog turističkog projekta „Zeleni vrtovi Poilovlja” vrijednog čak 21,6 milijuna kuna koji se sufinancira sredstvima Europske unije.

Radovi na zgradi starog kina u središtu Garešnice obuhvaćaju obnovu od temelja do krova koja će u konačnici rezultirati prenamjenom u Centar za posjetitelje. Na kraju će ta zgrada postati prava ljepotica koja će promijeniti izgled središta Garešnice. Unutar nje bit će uređena multimedijalna sala s pozornicom, audiovizualni izložbeni prostor, suvenirnica, turističko-informativni centar, edukacijski prostor i laboratorij, a imat će i lift, garderobu, prostor za odmor i okupljanje i druge sadržaje.

ŽUPANIJA SUFINANCIRALA PROJEKTIRANJE Mališani u Gradecu dobili 9,2 milijuna kuna vrijedan vrtić

Također se gradi i nova gradska knjižnica te jedna privatna stambeno-poslovna zgrada pokraj nje, obnavlja se zgrada bivše općine, jedna višekatnica na središnjem gradskom trgu itd. Posljednjih godina obnovljeni su hotel, Hrvatski dom, osnovna škola, policija, zgrada Krugovala, gradske uprave te nekoliko stambenih zgrada.