Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
građevinski investicijski boom

Obnavljaju se dvije područne škole

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Obnova Područne škole u Ivanovu Selu vrijedna je 1,4 milijuna kuna

"Građevinski investicijski boom", kako ga je nazvala Bjelovarsko-bilogorska županija, u punom je jeku. Ovih dana počela je kompletna obnova Područne škole u Ivanovu Selu te energetska obnova Područne škole u Kraljevcu.

Bjelovarsko-bilogorska županija Energetska obnova škola usprkos koronakrizi

Tako je župan Damir Bajs nazočio potpisivanju ugovora s izvođačem radova vezanim za europski projekt energetske obnove u Ivanovu Selu na području Grubišnog Polja vrijedne 1,4 milijuna kuna. Projekt podrazumijeva postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova, podova, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, postavljanje gromobranske instalacije, nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja i druge potrebne radove. Kada se obnova završi, Županija će uložiti dodatna sredstva u bojenja zidova, nabavu novog namještaja i slično.

Na zgradi Područne škole u Kraljevcu zamijenit će se vanjska ovojnica, stolarija, izolirati strop prema tavanu, podovi te obaviti drugi potrebni radovi. I ovdje će Županija uložiti dodatna sredstva u radove koji nisu uključeni u energetsku obnovu, a opremit će školu i novim namještajem.

Potpisano 15 novih ugovora za subvencioniranje stanovanja ili usavršavanja Županijske poticaje za liječnike i medicinsko osoblje koristi 109 osoba

– Mi ne da ćemo nastaviti investicije unatoč pandemiji, nego ćemo ih još i pojačati. Naš cilj u školstvu je jednostavan, a to je da 9 od 10 učenika iduće godine ide u novoobnovljene škole. Kako stvari stoje, vrlo smo blizu tome. A možda je jedan od najboljih primjera upravo Grubišno Polje, u kojem su bile neke od najvećih investicija u školstvu u Hrvatskoj. Kao i škola u Kraljevcu, ona je možda mala za županiju i RH, ali bitna je za općinu Rovišće i sve one koji žive u Kraljevcu. Naša namjera je da svaki učenik ima isti standard – zaključio je župan Damir Bajs.