Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ugovori za dodjelu bespovratnih nacionalnih i EU sredstava

Obnavljaju se vrtić “Maslačak” i gradska uprava

Foto: Grad Kutina
Sagradit će se i reciklažno dvorište za razvrstavanje otpada

Za tri nova projekta na području Kutine odobrena su bespovratna nacionalna i sredstva iz europskih fondova. Ugovore su s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina.

Kutinski proračun za 2020. je gotovo 195 milijuna kun Za najveći projekt u povijesti Kutine 20 milijuna kuna

Energetska obnova DV „Maslačak“ u Kutini obuhvaća zamjenu vanjske stolarije i rasvjete, izvedbu solarne elektrane, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom te sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Ukupna vrijednost projekta je 4,3 milijuna kuna, od čega je iznos od 2,6 milijuna kuna sufinanciran iz sredstava EU fonda za regionalni razvoj, 1 milijun kuna financirano je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dok će ostala sredstva podmiriti vrtić „Maslačak“ putem kredita uz garanciju Grada Kutine.

Slično će se učiniti i pri energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave čija je vrijednost projekta 6,6 milijuna kuna, od čega 2,7 milijuna kuna sufinancira Europska unija, a Grad Kutina osigurava 2,9 milijuna kuna.

Radi se na rješenju Nužno proširenje Dječjeg vrtića

Izgradnjom reciklažnog dvorišta s pogonom za razvrstavanje komunalnog otpada u Kutini će se povećati stopa odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količina otpada koja se odlaže na odlagališta. Ukupan iznos projekta je 3,8 milijuna kuna, od čega je 0,3 mln kuna sufinancirano iz sredstava Ministarstva, 2,8 milijuna kuna sufinancira Europska unija, a Grad Kutina daje ostatak.