Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
savjetovanje

Obnova fasada i krovišta u staroj jezgri

Foto: Grad Šibenik
Ukupni iznos sufinanciranja koji jedan korisnik može ostvariti po objektu iznosi najviše 50% opravdanih troškova ulaganja, odnosno 50.000 kuna uključujući PDV

Grad Šibenik pokrenuo je postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o provedbi javnog poziva za sufinanciranje mjera obnove fasada i krovišta u obiteljskim kućama i stambenim zgradama u staroj gradskoj jezgri. Prema programu predviđeno je 10 objekata za saniranje postojeće fasade i obnovu krovišta. Budu li po podnesenim zahtjevima troškovi manji, moguća je realizacija više sustava sve do visine sredstava koje je odobrio Grad Šibenik, izvijestili su iz gradske uprave.

Građevinski radovi na Centru Trokut pri kraju Nude urede suvremeno opremljene 3D printerima i skenerima, radionicu Fab lab

Ukupni iznos sufinanciranja koji jedan korisnik može ostvariti po objektu iznosi najviše 50% opravdanih troškova ulaganja, odnosno 50.000 kuna uključujući PDV.

- Troškovi života, naročito obnove stambenog prostora, u zaštićenoj gradskoj jezgri znatno su viši u odnosu na ostale dijelove Šibenika, stoga Grad iz vlastitih izvora subvencionira obnovu fasada i krovišta za stambene objekte u staroj gradskoj jezgri. Savjetovanje je otvoreno do 30. lipnja, a objava javnog poziva u planu je do kraja tekuće godine - istaknuli su iz Grada.