Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Građevinski radovi na Centru Trokut pri kraju

Nude urede suvremeno opremljene 3D printerima i skenerima, radionicu Fab lab

Foto: Grad Šibenik
Uskoro će biti objavljen i poziv za zakup poslovnog prostora u Centru Trokut na koji će se moći javiti zainteresirani poduzetnici, pretežito iz IT sektora

- Bliži se kraju realizacija građevinskih radova na projektu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a u tijeku je i opremanje prostora namještajem vrijednim 785.197 kuna bez PDV-a koje će biti provedeno do 3. srpnja - ističu iz šibenske gradske uprave i naglašavaju da će uskoro biti pokrenut i postupak javne nabave za visokosofisticiranu računalnu i informatičku opremu procijenjene vrijednosti 1,822.454 kune. Također će uskoro biti objavljen i poziv za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut na koji će se moći javiti zainteresirani poduzetnici, pretežito iz IT sektora.  

počela provedba projekta šibenik zero waste city Dječji crteži krasit će pametne kontejnere

Ukupno 28 jedinica

U sklopu centra budućim korisnicima bit će, kako se navodi, na raspolaganju ukupno 28 funkcionalnih jedinica s osiguranim uvjetima za optimizaciju rada, a između ostalog, imat će na raspolaganju urede, sobu za sastanke, kao i prostore za održavanje konferencija, seminara i slično.

Korisnici će moći koristiti i radionicu Fab lab, kao i svu informatičku opremu koja će biti nabavljena.

-  U to spadaju 3D printeri, 3D skeneri, naočale proširene stvarnosti, razna testna oprema i računali programi. Ovih dana započeli su i radovi na uređenju pristupne prometnice do Centra Trokut dužine 264 metra, a rok za njezin dovršetak je mjesec dana. Rekonstrukcija dijela ceste u Mandalini, koja vodi od Ulice Velimira Škorpika do dijela iznad sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske i koja se nastavlja na nedavno obnovljenu prometnicu, vrijedna je 1,103.145 kuna, a izvođač je Tec gradnja d.o.o - izvijestili su iz Grada Šibenika.

Javni natječaj Prodaja građevinskog zemljišta na području Gospodarske zone Podi

Za male i mikropoduzetnike

- Inače, Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." te ostatak financirao vlastitim sredstvima. Riječ je o novom poduzetničkom sjecištu grada Šibenika na 2000 četvornih metara, namijenjenom prvenstveno malim i mikropoduzetnicima u IT industriji, kao i edukaciji u informatičkim vještinama za sve dobne skupine - naveli su iz Grada.