Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nakon obilaska radova na energetskoj obnovi Doma zdravlja u Zaprešiću župan najavio:

‘Obnovit ćemo i zgrade u Ivanić-Gradu, V. Gorici i Samoboru’

1/8
Foto: Zagrebačka županija
Obnova DZ-a u Zaprešiću vrijedna je 4,7 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovi u srpnju iduće godine

Zagrebački župan Stjepan Kožić obišao je radove na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Zaprešiću, investiciji vrijednosti 4,7 milijuna kuna, za koju je 2,4 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 2,3 milijuna kuna osigurala je Zagrebačka županija. Završetak radova, nakon kojih će zgrada prijeći iz energetskog razreda D u A+, očekuju se u srpnju iduće godine.

Za lakšu provedbu programa “Zaželi” Donacijom automobila podupiremo ovaj projekt

– Ono što će biti konačni rezultat znatno je poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade doma zdravlja što će se reflektirati s jedne strane na uštedu za troškove energenata, s druge strane na zaštitu okoliša i na kraju – ono što nam je izuzetno bitno – na kvalitetu boravka djelatnika doma zdravlja i svih pacijenata koji svakodnevno dolaze – rekao je župan Kožić.

Inače, na području Zagrebačke županije već su energetski obnovljeni domovi zdravlja, i to u Vrbovcu ukupne vrijednosti 3,1 milijun kuna i u Jastrebarskom ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

bjelovar Čak šest novih vozila za županijski Dom zdravlja

– Zagrebačka županija i Dom zdravlja Zagrebačke županije trenutačno pripremaju projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu još tri zgrade ispostava na području Zagrebačke županije, i to u Samoboru, Ivanić-Gradu i Velikoj Gorici. I ovog puta računamo na europska sredstva, a Zagrebačka županija pobrinut će se za svoj udio – najavio je župan Kožić.