Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
bolja zdravstvena skrb

Obnovljen Dom zdravlja OBŽ-a u Donjem Miholjcu

1/3
Foto: Osječko-baranjska županija
Radovi su obuhvatili površinu od 291,49 m2 na kojoj se prostiru ordinacije opće obiteljske medicine, radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekologije i stomatologije

Preuređenjem i opremanjem Doma zdravlja Osječko-baranjske županije u Donjem Miholjcu stanovnicima miholjačkog kraja omogućena je bolja zdravstvena skrb, a njegovim djelatnicima bolji uvjeti rada. Radovi su obuhvatili površinu od 291,49 m2 na kojoj se prostiru ordinacije opće obiteljske medicine, radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekologije i stomatologije. Ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 1,079.610,31 kunu, a završeni su u listopadu 2019. godine.

Investicija u Donjem Miholjcu Srednja škola bit će završena 2022. godine

Osim obnove ordinacija, Dom zdravlja opremljen je i novom medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom. Oprema je namijenjena djelatnostima obiteljske/opće medicine, interne/specijalističko-konzilijarne zaštite, fizikalne, ginekologije i dentalne medicine. Nabavljen je digitalni RTG uređaj, digitalni ortopan, ultrazvučna oprema (UZV aparat za gustoću kostiju, ginekološki ultrazvuk 2 3D/4D), kardiološko-pulmološka oprema, stomatološka oprema, fizikalna oprema (magnetoterapija, multifunkcionalni aparata za fizikalnu medicinu, tens, terapijski ultrazvuk) i ginekološka oprema (CTG aparat, kolposkop, ginekološka stolica).

U tijeku je edukacija liječnika za dobivanje ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike - za rad na UZV uređajima.

Obnova i opremanje zgrade ovog Doma zdravlja provedeni su kroz Projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije“ u koji su uključeni svi domovi zdravlja na području Županije, kao i koncesionari.

Projekt vrijedan 70,5 milijuna kuna Nakon 14 mjeseci otvorena obilaznica Petrijevaca

Na ovaj način podiže se razina kvalitete primarne zdravstvene zaštite, kroz ulaganja u infrastrukturne zahvate na objektima (preuređenje ordinacija), opremanje ambulanti, ordinacija i zdravstvenih stanica doma zdravlja medicinsko-tehničkom i dijagnostičko-terapijskom opremom te edukaciju liječnika.

U obnovu i opremanje Doma zdravlja OBŽ-a u Donjem Miholjcu ukupno je uloženo 3,684.544,06 kuna.