Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nova ulaganja na području općine Sunja

Obnovljena ljekarna, uređena cesta u Gredi Sunjskoj

Foto: SMŽ
Ukupna vrijednost obnove ljekarne iznosi 640.000 kuna i financirana je iz dobiti ustanove

Župan Ivan Celjak sa suradnicima posjetio je općinu Sunja. Pri tome je obišao dovršene prometnice u Gredi Sunjskoj, gdje je Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije tijekom protekle tri godine, po fazama, provela radove na ukupno više od tri kilometra prometnice u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna.

Ukupno je na sunjskom području po modelu 50:50 ŽUC – Općina odrađeno izvanredno održavanje kolničkog zastora u vrijednosti od gotovo 1,9 milijuna kuna, a uz Gredu Sunjsku izvršeni su radovi na 1230 metara ceste Slovinci – Strmen i na 1160 m Radićeve ulice u Sunji.

Župan je posjetio i ljekarnu u Sunji, ispostavu županijske ustanove Gradske ljekarne Sisak, gdje je rekonstrukcijom  u cijelosti obnovljen prodajni prostor, skladište, laboratorij, sanitarne prostorije, elektro i vodovodne instalacije te pročelje ljekarne. Također je nabavljena nova oprema: ljekarnički namještaj, oprema za laboratorij, videonadzor, klimatizacija i sustav vatrodojave. Ukupna vrijednost investicije iznosi 640.000 kuna i financirana je iz dobiti ustanove.

– Ovo je zapravo pravi preporod. Prostor je veći, prozračniji i uredniji. Prije je moglo ući malo ljudi, a sada zaista svatko može uživati u ovom prostoru – rekla je ljekarnica Andreja Sigur.